Actualitate

Consiliul Județean și administratorii rampei de gunoi de la Pata Rât, AMENDAȚI de Garda de Mediu. Cum s-a încercat mușamalizarea incendiilor

În 2016, nu a fost weekend în care rampa de deșeuri temporară de la Pata Rât să nu se aprindă, intenționat sau nu, în încercarea de a reduce volumul gunoaielor depozitate. Potrivit Gărzii de Mediu Cluj, administratorii rampei de deșeuri de la Pata Rât au încercat să mușamalizeze de fiecare dată incendiile.

Actualitate

Incendierea gunoaielor de la Pata Rât, ilegală, dar “acceptată” tacit de autorităţi

Incendiul de duminică noaptea de la groapa de gunoi de la Pat Rât este cel de-al treilea în decurs de câteva luni, iar autorităţile nu suflă o vorbă despre cauzele izbucnirii flăcărilor. Ce să mai vorbim despre identificarea şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi. Cinci luni au trecut de la ultimul incendiu, timp în care ancheta bate pasul pe loc. Să nu mai mire pe nimeni dacă nici de această dată nu vor fi identificaţi responsabilii de acest dezastru ecologic.
Actualitate

Consiliul Judeţean a depus plângere penală pentru depozitările ilegale de deşeuri de la Pata Rât

Consiliul Judeţean Cluj ar trebui să plătească 8 milioane de lei pentru deşeurile depozitate în mod ilegal la groapa de gunoi de la Pata-Rât, motiv pentru care Mihai Seplecan a depus marţi o plângere penală prin care a cerut “identificarea şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi”. “Nici nu se pune problema ca aceste costuri să fie suportate din bani publici”, spune Seplecan.

Actualitate

Preţul gunoaielor a crescut. Cât vor plăti clujenii de mâine pentru ridicarea gunoaielor

Clujenii vor plăti de mâine mai mult pentru ridicarea gunoiului. Consilierii locali au decis miercuri majorarea tarifului de la 7,05 lei la 8,38 lei pe lună. Primarul Clujului, Emil Boc, se justifică şi spune că preţul propus de 8,38 de lei este mai mic decât preţul practic de alte oraşe din România. "Dacă Centrul de Deşeuri ar fi fost finalizat, această şedinţă nu ar fi avut loc", a spus Boc.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners