Actualitate

Filmare cu drona: Cum arată cei 8,7 km din autostrada A3 Gilău - Nădăşelu - VIDEO

Noi imagini filmate din dronă cu cei 8,7 km din Autostrada A3 ce se construiesc lângă Cluj-Napoca, între localităţile Gilău şi Nădăşelu, au fost publicate de către Asociaţia Pro Infrastructura. Filmarea surprinde evoluţia lucrărilor pe acest tronson unde pe mai multe zone deja au fost aşternute primele straturi de asfalt, iar structurile viaductelor au prins contur. Tronsonul este unul care ar trebui să fie finalizat anul acesta.

A3 Gilău (Cluj Vest) - Nădăşelu

Lugime: 8,7 km


Cost: 59 milioane euro (de la bugetul de stat)

Constructor: UMB-Tehnostrade


Termen contractual de finalizare: aprilie 2016

Stadiul lucrărilor (ianuarie): 66,46%


Stadiu financiar (ianuarie 2016): 43,78%

Tronsonul de 8,7 km dintre Gilău şi Nădăşelu este primul pe care se lucrează din toate cele şase loturi din autostrada Transilvania. Deşi este un tronson scurt de autostradă, acesta este unul destul de important pentru că vine în continuarea Autostrăzii A3 Câmpia Turzii - Gilău de la intersecţia cu DN1, ocoleşte municipiul Cluj-Napoca prin partea de vest şi se opreşte aproape de localitatea Nădăşelu într-o intersecţie cu un alt drum naţional, DN1F spre Zalău şi Satu Mare. Practic, A3 Gilău - Nădăşelu va funcţiona ca o centură în partea vestică a municipiului Cluj-Napoca, scrie Hotnews.


Odata finalizat, tronsonul poate spori utilitatea celor 54 de km de autostradă deja finalizaţi între Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii.

abonare newsletter