Actualitate

Seplecan nu se lasă. Îl vrea schimbat pe Ciceo şi desfiinţat pe Avram

Preşedintele Consiliului Judeţean insistă cu schimbarea directorului aeroportului David Ciceo şi cu desfiinţarea RAADPP.

sursa foto: gazetadecluj.ro sursa foto: gazetadecluj.ro

În şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj pe ordinea de zi se află şi proiectele privind desfiinţarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) a judeţului Cluj şi transformarea acesteia în regie în subordinea CJ Cluj, dar şi schimbarea lui David Ciceo din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al aeroportului clujean.

După ce în şedinţele precedente consilierii judeţeni au făcut front comun şi au respins ambele proiecte controversate ale lui Mihai Seplecan cu un număr zdrobitor împotrivă, preşedintele CJ Cluj a ameninţat că le va pune pe ordinea de zi la fiecare şedinţă până când cele două vor trece de votul consilierilor.


Dacă în şedinţa trecută la proiectul privind schimbarea lui David Ciceo consilierii judeţeni s-au certat ca la uşa cortului, au lansat acuzaţii grave în spaţiul public, nu au lipsit ameninţările, vocile ridicate şi atacurile la persoană, nu este exclus ca vineri aceste “mizerii” să se repete.

Cel mai probabil, la şedinţa de vineri directorul aeroportului David Ciceo va cere din nou ca proiectul să fie scos de pe ordinea de zi. Ciceo spunea în septembrie că la regiile aeroportuare este permis ca directorul să poată fi şi şef de Consiliu de Administraţie. “La Iaşi se poate, nu e nicio scăpare a legii. Este vorba de o acţiune de şantaj şi abuz în funcţie”, spunea Ciceo.


Se încaieră pentru o maşină

Un adevărat “război” a pornit între preşedintele CJ Cluj Mihai Seplecan şi directorul Aeroportului Cluj David Ciceo după ce acesta din urmă nu ar fi dat curs unor solicitări “ilegale şi abuzive” venite din partea Consiliului Judeţean privind cedarea unui autoturism. Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, este acuzat de directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, că a încercat să obțină autoturismul de teren VW Touareg folosit la activitățile aeroportuare. Ciceo susține că după ce a refuzat să predea această mașină, Mihai Seplecan a făcut demersuri de schimbare a sa din funcția de președinte al CA al Aeroportului, pe motiv că ar fi contrar legii să ocupe simultan și funcția de director. Mai mult, Ciceo i-a făcut lui Seplecan şi altor funcţionari publici şi o plângere penală pentru abuz în serviciu şi şantaj.

În urmă cu câteva zile, Consiliul Judeţean a decis să respingă documentaţia privind transportul intermodal.


Replici acide

În şedinţa precedentă, Ciceo l-a acuzat pe Seplecan că blochează dezvoltarea aeroportului. “Nu aţi permis dezvoltarea aeroportului, doar să vă curgă banii de motorină, litri de motorină. Nimeni nu vă mai crede că sunteţi în interesul cetăţeanului”, a spus Ciceo. Nici Seplecan nu s-a lăsat mai prejos.  „Aţi făcut presiuni în data de 10 cu senatorul alcoolemie (n.red. Marius Nicoară) să primiţi o autorizaţie în regim de urgenţă. M-aţi ameninţat că dacă promovez acest proiect de hotărâre veţi face plângere penală, veţi face presiuni media şi voi ajunge mai rău ca Cristian Adomniţei. Îmi pare rău că am fost prietenul dumneavoastră şi v-am susţinut. Timpul şi legea le va dovedi”, a replicat Seplecan.

Seplecan insistă că David Ciceo nu poate ocupa ambele funcţii. “Puteţi să verificaţi în ţară dacă directorul unei regii poate să fie şi şef de CA. Domnul Ciceo nu poate ocupa această funcţie. Dacă până acuma a fost lăsat de alţi preşedinţi de CJ, vorba preşedintelui României «ghinion», eu respect legea, indiferent că este aeroportul sau RAADPP. Eu am fost alături de domnul Ciceo dar am fost indus în eroare. Această neînţelegere dintre mine şi domnul Ciceo a venit când eu, Mihai Seplecan, am vrut să aplic legea şi m-am debarasat de acea voinţă politică. Timpul le va dovedi şi o să vedeţi că am dreptate. Dacă veneam şi mă făceam în continuare că OUG 109 poate să continue la aeroport fiţi siguri că se făcea autoutilitara, fiţi siguri că era şi motorină, fiţi sigur că poate vindeam şi iarba de pe aeroport, fiţi sigur că poate făceam şi eu 5 acte adiţionale, fiţi sigur că mai făceam şi eu vreo 5 studii de fezabilitate. Problema a fost când eu am vrut să respect legea. Eu stau cu fruntea sus”, spunea luna trecută Seplecan.


Citeşte şi:

Seplecan şi Ciceo, dezlănţuiţi. Seplecan nu a reuşit să-l schimbe pe Ciceo. Seplecan: Voi pune acest proiect în fiecare şedinţă până când Ciceo va fi schimbat - VIDEO


INTEGRAL, DOCUMENTELE în care conducerea Aeroportului ÎL ACUZĂ PE MIHAI SEPLECAN DE PRESIUNI. Juriștii CJ, „repetenți” la tehnică legislativă și drept administrativ, sunt acuzați de ABUZ ÎN SERVICIU!

Îşi ia Clujul adio de la intermodal? Consiliul Judeţean A RESPINS DOCUMENTAȚIA pentru terminalul intermodal. Reacţia directorului aeroportului

Consiliul Judeţean şi Aeroportul se încaieră pentru o maşină

Ultimele Stiri
abonare newsletter