Actualitate

Consiliul Judeţean şi Aeroportul se încaieră pentru o maşină

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, este acuzat de directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, că a încercat să obțină autoturismul de teren VW Touareg folosit la activitățile aeroportuare.

„Au fost exercitate nenumărate presiuni din partea CJ Cluj de a ceda alt autoturism marca Volskwagen tip Touareg mai nou care este deținut de Aeroport, după cum vi s-a transmis nu este posibilă cedarea acestuia din motive de securitate aeroportuară. Nu putem da curs solicitării dumneavoastră verbale, cât și scrise. Aceste acțiuni ar fi contrare legii și ar crea prejudicii Aeroportului”, spune directorul Aeroportului David Ciceo, într-o adresă trimisă către Consiliul Județean Cluj.  

David Ciceo susține că după ce a refuzat să predea această mașină, Mihai Seplecan a făcut demersuri de schimbare a sa din funcția de președinte al CA al Aeroportului, pe motiv că ar fi contrar legii să ocupe simultan și funcția de director.           


Președintele CJ Cluj Mihai Seplecan se apără şi invocă o ordonanţa de urgenţă numărul 109/2011 care spune că preşedintele consiliului de administraţie nu poate fi numit şi director general al regiei autonome. Situaţie în care se află şi David Ciceo.

Maşina respectivă a fost la dispoziţia şi altor preşedinţi, iar apoi a fost predată Aeroportului.


„Acum trei luni, prin contract de comodat, am preluat eu maşina. Cum nu au cerut predecesorii mei să le fie schimbată maşina cu alta, nici eu nu am întreprins nici un demers în acest sens. Cu atât mai puţin folosindu-mă de dubla calitate a domnului David Ciceo (director general al aeroportului şi preşedinte al consiliului de administraţie). Domnia sa susţine, inclusiv în scris, că se află în legalitate, Legea, în schimb, îl contrazice.  Am returnat Aeroportului chiar şi maşina obţinută la instalarea în funcţie. Şi nu înţeleg de ce, până azi, când am luat la cunoştinţă de situaţie şi am decis să aplic Legea, nimeni nu a mai sesizat existenţa încălcării acesteia”, a spus Seplecan.

abonare newsletter