Actualitate

Soţia senatorului Cordoş, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă. Senatorul Cordoş, cercetat pentru complicitate la trafic de influenţă

Mihaiela Cordoş, în prezent aflată în arest la domiciliu, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Cluj, pentru „trafic de influenţă dintre care una în formă continuată (25 acte materiale)”, se arată în referatul procurorilor.

Alături de aceasta va fi judecat, în stare de libertate, Tiberiu Constantin Popan, pe care anchetatorii îl acuză de cumpărare de influenţă.

În rechizitoriul transmis instanţei de judecată, procurorii arată că, în cursul anului 2010, Mihaiela Cordoş a primit de la o persoană 500 euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, să intervină pe lângă aceştia în scopul obţinerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală pe perioadă nedeterminată.


În acest dosar anchetatorii au făcut o disjungere şi vor continua ancheta faţă de Alexandru Cordoş, senator în Parlamentul României, care s-a autosuspendat din PSD după declanşarea anchetei, pentru complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată, şi faţă de fiica lor, Andreea Alexandra Cordoş pentru trei fapte de cumpărare de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi trei fapte de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada ianuarie - aprilie 2015, Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, care ştia că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile amintite. În 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoş a mers la locul de muncă al unei persoane şi i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical la Spitalul Clinic Judeţean Cluj. În alte două rânduri, aceasta a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-şi trafica influenţa pe lângă membrii comisiilor de examinare de la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.


Citeşte şi: Soția senatorului Cordoș, acuzată că a vândut subiectele unui concurs de angajare la Morgă. „D-aia m-o chemat c***a, să-i dau oarece bani!”

Citeşte şi: Ce avere au soţii Cordoş


Citeşte şi: Cordoş i-a cerut fiicei sale să înapoieze mita, după ce a aflat de percheziţiile DNA

Citeşte şi: Senatorul PSD, Alexandru Cordoş, URMĂRIT PENAL pentru complicitate la trafic de influenţă. Soţia şi fiica, de asemenea, URMĂRITE PENAL


Citeşte şi: Senatorul Cordoş şi fiica acestuia au părăsit, joi noaptea, sediul DNA Cluj, după mai multe ore de audieri. Avocat: Sunt acuzaţii de corupţie - VIDEO

Citeşte şi: Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, ARESTATĂ pentru corupţie, 30 de zile. DNA: Senatorul și-a trimis fiica să ascundă o geantă cu acte


Citeşte şi: Mihaiela Cordoş confirmă, într-o discuţie la telefon, că soţul ei a intervenit la şeful ISJ

Citeşte şi: Mihaiela Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş, plasată în arest la domiciliu

Citeşte şi: Percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj. Este vizată soţia senatorului Alexandru Cordoş

abonare newsletter