monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Mihaiela Cordoş confirmă, într-o discuţie la telefon, că soţul ei a intervenit la şeful ISJ

În referatul DNA apar discuții telefonice din care reiese că Alexandru Cordoș a intervenit la șefii unor instituții pentru angajarea unor persoane.

Mihaiela Cordoş confirmă într-o discuţie la telefon că soţul ei a intervenit la şeful ISJ

Procurorii DNA susţin, în referatul în care cer arestarea preventivă a Mihaelei Cordoş, că, în perioada noiembrie-decembrie 2014 şi anterior acesteia, soţia senatorului Alexandru Cordoș a pretins foloase materiale necuvenite pentru ca, "prin influenţa de care ea sau soţul său se bucură la conducerea Spitalului Clinic Judeţean Cluj sau a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, să le obţină posturi/locuri de muncă precum cele de profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurist consult".

"Referitor la Alpar Gyozo Chidean, Mihaiela Cordoş a promis acestuia, direct şi prin intermediul mătuşii acestuia, Irina Bidian, că, în schimbul unor foloase necuvenite, îi va obţine un post de profesor suplinitor la o şcoală în Cluj-Napoca. Promisiunea a survenit în condiţiile în care Mihaiela Cordoş a afirmat că soţul acesteia, senatorul Alexandru Cordoş, se bucură de influenţă asupra inspectorului şcolar general de la ISJ Cluj, Valentin Cuibus, şi că va interveni personal la acesta pentru a-i obţine locul de muncă promis. S-a stabilit că suma de bani remisă cu titlul de foloase necuvenite lui Mihaiela Cordoş de către Irina Bidian este de cel puţin 3.000 lei”, arată procurorii, citați de Mediafax.


Interceptările au evidenţiat că senatorul Alexandru Cordoş ar fi intervenit în favoarea lui Alpar Gyozo Chidean pe lângă inspectorul şcolar general Valentin Cuibus, "aspect confirmat atât de către Mihaiela Cordoş în discuţiile pe care le-a purtat de mai multe ori cu Irina Bidian, cât şi de faptul că reprezentanţi ai ISJ Cluj l-au contactat pe profesor pentru discuţii în legătură cu postul de suplinitor”.

Chidean afirma într-o convorbire telefonică interceptată că nu vrea să dea examen pe post: "La exameeen? Nu mă duc să dau examen, merge naiba să dea examen! Trebuie învăţat! Nu-i când”.


Pentru că angajarea lui Alpar Gyozo Chidean a întârziat, mătuşa acestuia ar fi afirmat că Mihaiela Cordoş trebuie să-i restituie o sumă de 3.000 de lei.

Potrivit referatului citat de Mediafax prin care procurorii anticorupţie cer arestarea preventivă a Mihaelei Cordoş, şi senatorul Cordoş ar fi intervenit pentru angajarea unor persoane la instituţii.


Din interceptările telefonice rezultă că Mihaela Cordoş era membră în comisia de concurs.

Gheorghe Salanţă: Stai că număr amu', 2 minute. 5, 6, 7, 8, 9. M-o sunat MIHAELA, mă!
Sorin Salanţă: Ee. Ea-i în comisie.
G.S.: Ea dară. Zice mă, te-ai dus? M-am dus. Mă, când îs acasă să vii pân' la mine în Grigorescu.
S:S.: Ee.
G.S: Zice, ştii.
S.S.: Ee.
G.S. D-apăi bănuiesc că nu mai are secrete să-mi spuie, poate zice că să-i mai dau oarece bani, c-am zis că-i mai dau, ştii?
S.S.: Fii atent, mi-o schimbat subiectele, am aşe acolo, am, stai numa' un pic să-ţi spui, hai, mamă odată sus. Am aşe: tehnica de autopsie, generalităţi, am autopsia capului, autopsia toracelui, autopsia abdominală.
G.S.: Îi foarte bine. (...) Ee, da' tăt, tăt, tăt, bine, hai sigur, hai acasă să discutăm, că de-aia că m-o chemat c....a, pei sigur pentru aia să-i dau oarece bani.
S.S.: Îhm.
G.S. Îi spui, tu io ţie îţi dau cu tăt dragu'...
S.S.: Da' la cine?
G.S.: Da' să văd când îi treaba rezolvată.


Mai multe discuții telefonice: AICI.