Actualitate

Ce avere au soţii Cordoş

Senatorul PSD Alexandru Cordoş, a cărui soţie este vizată într-un caz de trafic de influenţă, are în depozite bancare aproape 47.000 de lei, dar şi credite de peste 1,7 milioane lei şi 18.000 de euro, cumulând venituri atât de la Senat, cât şi de la o universitate privată, unde este cadru didactic.

Potrivit ultimei declaraţii de avere a lui Alexandru Cordoş, depusă în iunie 2014 la Senat, acesta are un teren de 0,51 hectare în comuna Feleacu de lângă Cluj-Napoca, achiziţionat în anul 1997 împreună cu soţia sa, Mihaiela, şi un teren moştenit de la părinţii săi în anul 1992, în municipiul Turda, în suprafaţă de 5,90 hectare.

De asemenea, senatorul are un apartament în municipiul Cluj-Napoca, cumpărat în anul 2001, în suprafaţă de 86,60 de metri pătraţi, şi o casă în construcţie în comuna Feleacu, cu o suprafaţă de 126,5 de metri pătraţi.


Alexandru Cordoş a trecut în declaraţia de avere şi faptul că este posesorul unui autoturism Audi din anul 2009, pe care l-a cumpărat.

În ceea ce priveşte conturile şi depozitele bancare, Cordoş are, în total, o sumă de aproape 47.000 de lei la trei bănci, dar şi credite la două bănci, unul de peste 1,7 milioane de lei şi celălalt de 18.000 de euro.


La venituri, Cordoş are trecut că a câştigat în 2013 peste 70.000 de lei de la Senat, plus 15.454 de lei în calitate de cadru universitar la Facultatea de Drept a Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir” Bucureşti.

Soţia sa, Mihaiela, a încasat, în acelaşi an, suma de 14.102 de lei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, unde este funcţionar la Serviciul Resurse Umane. Tot la venituri, Cordoş a încasat din arendarea unui teren agricol suma de 1.300 de lei.


Alexandru Cordoş se află la al doilea mandat de senator.

Joi, procurorii DNA au făcut percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj, între cei vizaţi aflându-se şi soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaela Cordoş, dar şi parlamentarul, în mod indirect, dosarul vizând infracţiuni de trafic de influenţă pentru ca opt persoane să obţină locuri de muncă la instituţii publice.


Atât senatorul, cât şi soţia şi fiica sa se află în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj şi sunt audiaţi.

În urma audierilor, procurorii vor stabili dacă se impune reţinerea soţiei lui Cordoş şi a fiicei lor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter