monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cordoş i-a cerut fiicei sale să înapoieze mita, după ce a aflat de percheziţiile DNA

Senatorul Alexandru Cordoş a sunat-o şi i-a cerut fiicei sale să înapoieze banii unuia dintre cumpărătorii de influenţă, după ce a aflat că procurorii DNA fac mai multe percheziţii, în legătură cu acţiunile soţiei sale, potrivit unor surse judiciare.

Conform sursei citate, în acest moment, atât senatorul, cât şi soţia şi fiica sa se află în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj şi sunt audiaţi.

În urma audierilor, procurorii vor stabili dacă se impune reţinerea soţiei lui Cordoş şi a fiicei lor.


În legătură cu acest caz, senatorul Cordoş a afirmat, joi: "Am încredere că aceste acuzaţii nu sunt adevărate, am încredere în soţia mea, în familia mea. Faptul că lucrează la Resurse Umane, sigur că este obligată să vorbească cu multă lume, dar eu cred că aceste lucruri justiţia le va dovedi că nu sunt adevărate. În ceea ce mă priveşte, nu am nicio legătură cu aceste lucruri, este expunerea omului politic întotdeauna în această situaţie".

Procurorii DNA au făcut, joi, percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj, între cei vizaţi aflându-se şi soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaiela Cordoş, dar şi parlamentarul, în mod indirect, dosarul vizând infracţiuni de trafic de influenţă pentru ca opt persoane să obţină locuri de muncă la instituţii publice.


Conform unor surse judiciare, Mihaiela Lucia Cordoş a promis, în schimbul mai multor foloase materiale şi sume de bani, că va ajuta cel puţin opt persoane să obţină locuri de muncă în instituţii publice. Astfel, aceasta se lăuda cu funcţia deţinută de soţul său şi cerea sume de bani cuprinse înse 800 de euro şi 10.000 de lei.

Oamenii legii au indicii că la faptele de trafic de influenţă săvârşite de Mihaiela Lucia Cordoş a participat şi parlamentarul Alexandru Cordoş.


Conform sursei citate, în perioada 2013 - decembrie 2014, Mihaiela Lucia Cordoş a cerut foloase materiale de la opt persoane pentru ca acestea să obţină funcţii în instituţii ale statului.

Mai exact, soţia senatorului se lăuda că are cunoştinţe la nivelul conducerii Spitalului Clinic Judeţean Cluj sau a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, ea promiţând unor persoane că, în schimbul bunurilor, le va obţine posturi sau locuri de muncă precum cele de: profesor suplinitor, jurist sau asistentă medicală.


Astfel, Mihaiela Cordoş a promis unei persoane că, în schimbul unor foloase necuvenite, îi va obţine un post de profesor suplinitor la o şcoală în Cluj-Napoca, promisiunea fiind făcută în condiţiile în care femeia spunea că soţul său, senatorul Alexandru Cordoş, se bucură de influenţă asupra inspectorului şcolar general de la ISJ Cluj şi că va interveni personal la acesta pentru a-i obţine locul de muncă promis.

Într-o altă situaţie, soţia parlamentarului i-a promis unei persoane că, în schimbul a 3.000 lei, o va ajuta să promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Judeţean Cluj-Napoca.


Surse din cadrul anchetei au adăugat că altor patru persoane le-a promis, în schimbul a 800 şi 1.500 de euro, că, prin traficarea influenţei de care se bucură sau afirmă că se bucură asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, vor obţine un post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

De asemenea, Mihaiela Cordoş a făcut demersuri pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Casei Judeţene de Pensii Cluj pentru angajarea temporară a unei persoane în cadrul acestei instituţii publice.

În cadrul percheziţiilor, procurorii au solicitat documente de la Serviciul Resurse Umane al Spitalului Judeţean Cluj.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, a declarat, joi, că procurorii DNA au controlat modul de organizare a concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituţiei şi de întocmire a dosarelor de pensii şi pentru persoanele cu handicap.

"O echipă de la DNA a făcut, joi, un control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj privind organizarea concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituţiei şi întocmirea dosarelor de pensionare şi a celor de handicap. Au solicitat şi documente, dar nu ştiu ce perioadă au vizat aceste documente", a spus Costin.

Potrivit acesteia, Mihaiela Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş este angajată ca funcţionar referent, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, de circa 20 de ani.

Surse din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj au declarat că Mihaiela Cordoş a făcut parte de mai multe ori din comisii de organizare a unor concursuri de posturi organizate în cadrul unităţii medicale.