Actualitate

Bărbat urmărit internațional, reținut de polițiștii clujeni pentru un jaf la un magazin de bijuterii din Austria

Un bărbat căutat în Austria pentru un jaf comis la un magazin de bijuterii, un prejudiciu de peste 15.000 de euro, a fost reținut de polițiștii din Turda.

Bărbat urmărit internațional pentru un jaf comis în Austria, prins de polițiștii clujeni/Foto: IPJ Cluj Bărbat urmărit internațional pentru un jaf comis în Austria, prins de polițiștii clujeni/Foto: IPJ Cluj

 

 


În urma cercetărilor derulate, miercuri, polițiștii din Turda au depistat în localitatea Bogata, comuna Călărași, un tânăr de 26 de ani, cetățean român, care era urmărit de autoritățile austriece pentru infracțiunea de tâlhărie gravă și înșelăciune.

 


„În fapt, în luna martie 2023, într-un oraș din Austria, alături de alți bărbați ar fi pătruns într-un magazin de bijuterii unde ar fi agresat fizic vânzătorul și ar fi sustras bijuterii și bani cauzând un prejudiciu estimat la peste 15.800 de euro”, informează, joi, IPJ Cluj. 

De asemenea, acesta era cercetat pentru infracțiunea de înșelăciune, ca urmare a faptului că în anul 2022 ar fi încheiat un contract de leasing cu o societate austriacă pentru un autovehicul estimat la 42.000 de euro, prezentând în acest context documente falsificate.


Tânărul a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, fiind reținut pentru 24 de ore, în vederea continuării procedurilor de cooperare judiciară în materie penală.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Urmăriți internațional pentru spălare de bani și fraude bancare, depistați în Florești

abonare newsletter