Actualitate

A început judecarea pe fond a dosarului de dare de mită a socrilor lui Cătălin Cherecheş, după flagrantul DNA de la Cluj

La Tribunalul Mureş a început, joi, judecarea pe fond în dosarul de dare de mită şi complicitate la dare de mită în care sunt inculpaţi socrii fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

A început judecarea pe fond a dosarului de dare de mită a socrilor lui Cătălin Cherecheş/Foto: Tribunalul Mureș sursa: portaljust.ro A început judecarea pe fond a dosarului de dare de mită a socrilor lui Cătălin Cherecheş/Foto: Tribunalul Mureș sursa: portaljust.ro

 

 


Socrii fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care este condamnat pentru corupție, au fost trimiși în judecată de către DNA în decembrie 2023, pentru că ar fi încercat să mituiască o judecătoare de la Cluj pentru o decizie de achitare în cazul lui Cătălin Cherecheș.

CITEȘTE ȘI: 
Socrii fostului primar Cătălin Cherecheș, trimiși în judecată de DNA. Au încercat să mituiască o judecătoare de la Cluj

Astfel, după cum au arătat procurorii din cadrul DNA Cluj, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupţie, aflat în faza apelului, „inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o afacere pe care aceasta din urmă o deţinea pe raza judeţului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 - 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite”.


Potrivit DNA, această „ofertă” iniţială ar fi fost valabilă doar în condiţiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunţe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârşirea unor presupuse infracţiuni de corupţie.

„Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiaşi martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, dar cel puţin egală cu suma menţionată anterior, restul urmând a fi remişi după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare. 


CITEȘTE ȘI: 
Curtea de Apel Cluj: Judecătoarea care a refuzat mita în cazul primarului Cătălin Cherecheș „dezminte categoric” raporturile de rudenie cu familia inculpatului

În contextul menţionat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj - Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis şi alte foloase necuvenite, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soţul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soţiei sale transportul, atât în vederea „rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”, au precizat procurorii DNA la momentul respectiv, într-un comunicat de presă.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro, ridicată cu ocazia procedurii flagrantului.


De altfel, miercuri, instanța din Germania a decis că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș să fie extrădat pentru a-și ispăși pedeapsa în România.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Socrii fostului primar Cătălin Cherecheș, trimiși în judecată de DNA. Au încercat să mituiască o judecătoare de la Cluj

Flagrant DNA la Cluj. Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, prinsă în timp ce intermedia o mită pentru o judecătoare

Ultimele Stiri
abonare newsletter