Actualitate

Socrii fostului primar Cătălin Cherecheș, trimiși în judecată de DNA. Au încercat să mituiască o judecătoare de la Cluj

Socrii fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care este condamnat pentru corupție, au fost trimiși în judecată de către DNA, pentru că ar fi încercat să mituiască o judecătoare de la Cluj.

Socrii lui Cătălin Cherecheș, trimiși în judecată de DNA / Foto: Catalin Chereches - Facebook Socrii lui Cătălin Cherecheș, trimiși în judecată de DNA / Foto: Catalin Chereches - Facebook

 

 


Socrii fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, au fost trimişi în judecată de DNA, pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.

 


„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpaţi (soţ şi soţie), în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de DNA, scrie agerpres.ro

Conform DNA, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupţie, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o afacere pe care aceasta din urmă o deţinea pe raza judeţului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 - 100.000 euro. Aceasta a indicat totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite.


 Această „ofertă” iniţială ar fi fost valabilă doar în condiţiile în care magistratul respectiv, ar fi urmat să pronunţe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârşirea unor presupuse infracţiuni de corupţie. Magistratul în cauză este o judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, care ar fi refuzat mita.

Flagrant DNA la Cluj

Astfel, soacra primarului Cherecheș ar fi fost prinsă în flagrant la Cluj, în timp ce intermedia o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe sentința definitivă într-un dosar de corupție al ginerelui său, pe data de 24 noiembrie, la Curtea de Apel Cluj.


Soacra lui Cherecheș ar fi discutat cu mama judecătoarei, pe care o cunoștea, căreia i-ar fi promis o sumă de bani pentru a obține o condamnare mai blândă pentru ginere.

„Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiaşi martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, dar cel puţin egală cu suma menţionată anterior, restul urmând a fi remişi după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare. În contextul menţionat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj-Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis şi alte foloase necuvenite, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soţul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soţiei sale transportul atât în vederea ,,rezolvării problemei" la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”, se arată în comunicatul DNA.


CITEȘTE ȘI:
Curtea de Apel Cluj: Judecătoarea care a refuzat mita în cazul primarului Cătălin Cherecheș „dezminte categoric” raporturile de rudenie cu familia inculpatului

 

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro, ridicată cu ocazia procedurii flagrantului, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

În 9 noiembrie, Tribunalul Mureş a admis cererea de arestare preventivă pentru doi soţi, G.C. şi G.D.P., despre care surse judiciare susţin că ar fi socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut pentru că ar fi încercat să dea o sumă de bani rudei unui judecător astfel încât acesta să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar de corupţie care îl vizează pe edil.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tentativa lui Cătălin Cherecheș de anulare a condamnării prin strămutarea procesului, respinsă de Instanța Supremă

Cătălin Cherecheș, prins cu mii de euro asupra sa. Primarul din Baia Mare avea avea un act de identitate italian pe numele lui.

Ultimele Stiri
abonare newsletter