Actualitate

Ciolacu: Am decis să deblocăm peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, deblocarea a 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială.

Premierul Marcel Ciolacu spune că s-a decis deblocarea a peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială  Foto: pixabay.com Premierul Marcel Ciolacu spune că s-a decis deblocarea a peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială Foto: pixabay.com

 

El a menționat că Guvernul continuă să aducă soluţii pentru reducerea deficitului de personal medical din spital
.
„În primul rând, continuăm să venim cu soluţii pentru a reduce deficitul de personal medical din spitalele din subordinea autorităţilor locale. În urma discuţiilor avute, atât cu Ministerul Sănătăţii, cât şi cu sindicatele, am decis să deblocăm peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială", a afirmat Ciolacu, conform Agerpres.


Potrivit premierului, Guvernul îşi propune anul acesta să atragă aproape 10.000 de noi medici, asistente, infirmiere şi personal sanitar în spitale.

 


„Astfel, după decizia pe care am luat-o în luna ianuarie, când am deblocat 7.600 de posturi, putem spune că pentru anul acesta ne propunem să atragem aproape 10.000 de noi medici, asistente, infirmiere şi personal sanitar în spitalele publice şi asistenţă socială", a menţionat Ciolacu.

El a arătat că „acest lucru va însemna servicii mai bune pentru pacienţi, dar şi o presiune mai mică pentru personalul medical actual din spital". 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Protest spontan la Spitalul de Recuperare: „Iubesc Clujul, dar nu mi-l permit”/ „Vreți calitate cu posturi blocate!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter