Actualitate

Clujean urmărit internațional pentru furt calificat, adus în țară din Spania pentru ispășirea pedepsei

Un clujean dat în urmărire internațională pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat a fost depistat în Spania și adus în țară pentru executarea pedepsei.

Clujean urmărit internaţional, adus în ţară de poliţişti pentru executarea pedepsei/Foto: Depositphotos.com Clujean urmărit internaţional, adus în ţară de poliţişti pentru executarea pedepsei/Foto: Depositphotos.com

 

 


În perioada 6–7 februarie 2024, Poliția Română a adus în țară 9 persoane, ce aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea sau de arestare preventivă. Printre aceștia s-a numărat și un clujean de 28 de ani, urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

 


Astfel, „un bărbat de 28 de ani, din Cluj, a fost escortat din Spania, la data de 6 februarie, fiind urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Judecătoria Alba Iulia a emis pe numele acestuia un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 1 an și 6 luni”, informează Poliția Română. 

CITEȘTE ȘI: 
Clujean condamnat la patru ani de închisoare, extrădat din Marea Britanie

De asemenea, au fost aduși în țară alți 8 infractori urmăriți internațional. Cei în cauză au fost încarcerați, în vederea executării mandatelor.


Cât plătește statul român pentru aducerea în țară a fugarilor urmăriți internațional

Potrivit ministrului Justiției, Alina Gorghiu, pentru aducerea în țară a unui fugar, statul cumpără 3 bilete de avion, la care se adaugă costurile diurnei și ale cazării ofițerilor de poliție implicați în preluarea persoanei căutate.

Spre exemplu, în 2021, statul român a cheltuit peste 9,4 milioane de lei pentru aducerea în țară a fugarilor. În 2022, peste 8,6 milioane de lei. Anul trecut suma a urcat la peste 10 milioane de lei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Clujean condamnat la patru ani de închisoare, extrădat din Marea Britanie

Ultimele Stiri
abonare newsletter