Actualitate

Clujean condamnat la patru ani de închisoare, extrădat din Marea Britanie

Un clujean de 40 de ani, urmărit internaţional pentru fals, a fost extrădat din Marea Britanie, pentru a executa pedeapsa de patru ani de închisoare.

Clujean urmărit internaţional, adus în ţară de poliţişti pentru executarea pedepsei/Foto: Depositphotos.com Clujean urmărit internaţional, adus în ţară de poliţişti pentru executarea pedepsei/Foto: Depositphotos.com

 

 


Trei persoane care au fost condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate au fost aduse în ţară, miercuri, din Marea Britanie, Elveţia şi Norvegia, informează Poliţia Română.

 


Astfel, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Cluj, care a fost condamnat de Judecătoria Cluj la patru ani de închisoare pentru fals, a fost escortat din Marea Britanie. 

Alături de acesta, au mai fost aduși în țară și alți doi bărbați urmăriți internațional. un bărbat de 39 de ani, din Sălaj, a fost adus din Elveţia, fiind condamnat de Judecătoria Jibou pentru violare de domiciliu şi distrugere. Totodată, un tânăr de 26 de ani, din Botoşani, care a fost condamnat la un an de detenţie pentru infracţiuni la regimul rutier, a fost adus în ţară din Norvegia.


Cei trei au fost încarceraţi, în vederea executării pedepselor.

Cât plătește statul român pentru aducerea în țară a fugarilor urmăriți internațional

Potrivit ministrului Justiției, Alina Gorghiu, pentru aducerea în țară a unui fugar, statul cumpără 3 bilete de avion, la care se adaugă costurile diurnei și ale cazării ofițerilor de poliție implicați în preluarea persoanei căutate.


Spre exemplu, în 2021, statul român a cheltuit peste 9,4 milioane de lei pentru aducerea în țară a fugarilor. În 2022, peste 8,6 milioane de lei. Anul trecut suma a urcat la peste 10 milioane de lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Tânăr din Cluj urmărit internaţional, adus în ţară de poliţişti pentru executarea pedepsei

Ultimele Stiri
abonare newsletter