Actualitate

Senat: Proiect privind anularea pe viaţă a permisului, dacă şoferul a provocat un accident cu victime - adoptat tacit

Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect care propune anularea pe viaţă a permisului conducătorului auto dacă acesta a provocat un accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Un proiect privind anularea pe viaţă a permisului, dacă şoferul a provocat un accident cu victime  a fost adoptat tacit de Senat Foto: Poliția Română Un proiect privind anularea pe viaţă a permisului, dacă şoferul a provocat un accident cu victime a fost adoptat tacit de Senat Foto: Poliția Română

 

Proiectul a fost inițiat de mai mulți deputați PNL:


Potrivit unor date prezentate presei, în anul 2020, la nivel naţional, 740 de conducători auto au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. În perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2022, 1.294 de şoferi au fost depistaţi sub influenţa substanţelor psihoactive şi 13.509 de conducători auto au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, precizează iniţiatorii, potrivit  Agerpres. 

„Pe lângă propunerea legislativă prin care am propus înăsprirea pedepselor pentru persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau droguri şi provoacă accidente rutiere grave, soldate cu pierderea de vieţi omeneşti, propun şi înăsprirea Codului rutier. Astfel, în cazul unui accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, provocat de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, actuala propunere legislativă propune anularea permisului conducătorului auto pe viaţă. În cazul în care titularul permisului de conducere a comis fapta regăsită în art. 192 alin. (1) din Codul penal, săvârşită în condiţiile prevăzute de art. 336, pedeapsa este interzicerea dreptului de a conduce un autovehicul pe viaţă”, se arată în expunerea de motive.


Propunerea legislativă iniţiată pentru modificarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost transmis Camerei Deputaţilor pentru dezbatere, în calitate de for decizional în acest caz.

 

CITEȘTE ȘI:

Pericol public! Șofer beat, prins cu viteză pe un drum județean din Cluj.

Șofer beat, prins de polițiști în Apahida, la volanul unui autoturism cu ITP-ul expirat și fără RCA. Acum are dosar penal

Un șofer beat a intrat cu mașina într-un stâlp de iluminat, în Săvădisla

Ultimele Stiri
abonare newsletter