Actualitate

Șofer beat, prins de polițiști în Apahida, la volanul unui autoturism cu ITP-ul expirat și fără RCA. Acum are dosar penal

Un șofer din Apahida a urcat beat la volan, deși autoturismul condus de acesta nu avea nici ITP valabil, nici RCA. Tânărul de 28 de ani s-a ales cu dosar penal.

Control trafic rutier/Foto: IPJ Cluj Facebook.com Control trafic rutier/Foto: IPJ Cluj Facebook.com

 

 


În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02.45, polițiștii clujeni au oprit pentru control un tânăr de 28 de ani, din comuna Apahida, care conducea un autoturism pe DJ 161A din direcția Cojocna spre Apahida, deși se afla sub influența alcoolului.

 


„Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei”, informează, marți, Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Cluj.

De asemenea, în uma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul condus de acesta nu avea inspecția tehnică periodică valabilă și nu avea polița RCA valabilă, fiind aplicate sancțiuni contravenționale conform prevederilor legale.


În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Focuri de armă. Un șofer beat și fără permis a lovit mai multe maşini parcate, a intrat în trei copaci şi s-a oprit într-un gard

Ultimele Stiri
abonare newsletter