Actualitate

Atenție, șoferi! Circulație în condiții de iarnă, pe drumurile din județul Cluj. VISCOL la munte.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe drumurile din județul Cluj, după ce a început să ningă de miercuri după-masa. Zona montană se află sub cod galben de viscol.

Se circulă greu din cauza vremii pe drumurile din județul Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook Se circulă greu din cauza vremii pe drumurile din județul Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook

 

 


Consiliul Judeţean Cluj îi atenționează pe șoferi că în cursul dimineţii zilei de joi, 25 ianuarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, însă, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor negative înregistrate, pe mai multe sectoare de drum se circulă în condiții de iarnă.

 


În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 24 ianuarie, s-a acţionat pe 9 drumuri județene din zona Huedin cu material antiderapant, dar și pe 14 drumuri judeţene sau sectoare situate zona Gilău, pe 5 drumuri din zona Turda, 25 de drumuri în zona Dej și 12 drumuri județene din zona Gherla.

CITEȘTE ȘI:
Temperaturi în creștere și ploi în majoritatea regiunilor țării. Zona de munte a Clujului, sub avertizare Cod galben de viscol și ninsori.

 


Autoritățile anunță că, în continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru.

Avertizări de vreme rea

De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.


Aceste acțiuni sunt importante, în special în contextul în care zona montană a județului Cluj se află sub avertizare de cod galben de viscol până vineri, 26 ianuarie, ora 10:00.

„La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 80...100 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă”, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).


Totodată, județul Cluj, dar și restul țării, se află sub o avertizare de vânt puternic, precipitații mixte (ploi, lapoviță, ninsori) și polei în zonele joase, până vineri dimineața la ora 10:00, conform ANM.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiu la acoperișul unui case din Copăceni. Ar fi pornit de la hornul izolat necorespunzător - FOTO

Avertizare meteo de ploi, lapoviță și ninsori în toată țara, inclusiv la Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter