Actualitate

Protestul transportatorilor continuă. Trafic paralizat în Cluj. Șoferii, îndemnați să aleagă rute alternative.

Protestul transportatorilor români a continuat, joi, situație în care traficul de la intrare în Cluj-Napoca a fost blocat zeci de minute.

Coloană de mașini la intrarea în Cluj dinspre Florești/ Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook Coloană de mașini la intrarea în Cluj dinspre Florești/ Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Protestul transportatorilor a blocat circulația, pentru a doua zi consecutiv, în mai multe orașe din țară, inclusiv în județul Cluj. 

 


Zeci de TIR-uri și camioane au circulat cu 10 km/h, iar traficul de la intrare în municipiul Cluj-Napoca a fost dat peste cap. Nemulțumirile transportatorilor legate de scumpirile RCA și modificările legislative care le afectează activitatea, i-au determinat să continue acțiunile de protest. 

Traficul din Cluj, paralizat de protestul transportatorilor/Foto: Info Trafic Cluj-Napoca Facebook.com

Șoferii din Cluj, îndemnați să aleagă rute alternative

În contextul protestului transportatorilor de mărfuri desfășurat pe DN1 E60 –Gilău–Florești–Podul N–Mănăștur și retur, Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a informat, joi, asupra traficului îngreunat raportat și în această după-amiază pe acest sector de drum, șoferii au fost îndemnați să aleagă rute alternative, respectiv Centura de Nord–cartier Grigorescu–localitatea Florești.


„Totodată, în cazul în care vă aflați în traficul îngreunat de protest, vă recomandăm să vă păstrați calmul și să evitați orice confruntare! Respectați regulile de circulație!”, a transmis IPJ Cluj. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţi ai unor asociaţii ale transportatorilor. Ulterior, transportatorii au fost primiți la Palatul Victoria. 


În urma discuțiilor, s-a agreat ca cel mai târziu până la sfârşitul săptămânii viitoare să fie stabilită o întâlnire de lucru între reprezentanţii transportatorilor care au participat la consultările de la Guvern şi cei ai Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a discuta aspectele semnalate în legătură cu asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) şi a găsi soluţii aplicabile la problematicile semnalate de transportatori.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Protest masiv al transportatorilor români. Traficul din Cluj a fost dat peste cap - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter