Actualitate

Protest masiv al transportatorilor români. Traficul din Cluj a fost dat peste cap - VIDEO

Zeci de camioane și TIR-uri au participat, miercuri, la un protest al transportatorilor din județul Cluj, fiind dat peste cap traficul rutier din Cluj-Napoca și din zona Gilău-Florești și Huedin. Autovehiculele se deplasau cu 10 km/h.

Coloană de mașini la intrarea în Cluj dinspre Florești/ Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook Coloană de mașini la intrarea în Cluj dinspre Florești/ Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Firmele de transport din județul Cluj au început o acțiune de protest în jurul orei 10 pe DN1 E60 pentru a atrage atenția guvernanților asupra numeroaselor taxe care le îngreunează activitatea.

Transportatorii au circulat cu viteze între 5 și 10 kilometri pe oră, având lipite pe camioane mesaje precum „Jos Mafia ASF”, „Vrem fapte nu promisiuni”, ,,Stop joc”.


În jurul orei 11:40 camioanele au ajuns în apropiere de Florești.

Proteste s-au organizat în mai multe zone din țară, inclusiv București, Bacău, Sibiu, Buzău și Timișoara.


Lista de revendicări

Printre revendicări se numără plafonarea RCA în regim de urgență la 5.000 lei pentru B 0, amendarea OUG nr. 43/1997 privind tolerantele la mase și dimensiuni, armonizarea acesteia cu Regulamentul European 1100/2008 privind controalele în vămi și tarife de utilizare a rețelei de drumuri fără dublă taxare, tratament fiscal nediscriminatoriu a angajaților din mediul privat în privința alocației de cazare, aplicarea RO-Etransport doar la mărfurile cu risc fiscal ridicat in conformitate cu prevederile directivei EUROPENE 2006/112, elaborarea in regim de urgență a Legii anti dumping, promovată prin Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru eliminarea concurenței neloiale din toate sectoarele economice.

De asemenea, transportatorii reclamă proasta gestiune a ASF a sistemului de asigurări RCA, timpii extrem de lungi de așteptare în frontiere, care aduc zilnic pierderi de câteva sute de euro/camion transportatorilor români, care nu sunt influențați doar de neaderarea la Schengen, ci și de controlul greoi al autorităților române în frontiere și mai ales al CNAIR), nereguli privind acuratețea cântărilor din frontiere, scumpirea vignetei din următorii ani și valoarea mare a accizei la motorină, care nu se poate recupera, ca în alte țări.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Protest al polițiștilor de penitenciare. Vor lăsa pușcăriile NEPĂZITE de Crăciun și de Revelion: „Ne cerem scuze românilor că nu îi putem păzi de hoții din Guvern”.

Grefierii protestează în fața Curții de Apel Cluj. Activitatea instanțelor și parchetelor din toată țara, SUSPENDATĂ 4 ore!

abonare newsletter