Actualitate

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR după ce Teodosie a afirmat că fumătorii nu pot bea agheasmă: „Cel luptat de o patimă are și el nevoie de Hristos”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, îl contrazice pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care a afirmat recent că o persoană care fumează sau femeile „într-o perioadă de necurăţie” nu pot bea agheasmă.

Vasile Bănescu și ÎPS Teodosie/ Foto 1: Vasile Bănescu - Facebook; Foto 2: Radio Dobrogea - Arhiepiscopia Tomisului - YouTube Vasile Bănescu și ÎPS Teodosie/ Foto 1: Vasile Bănescu - Facebook; Foto 2: Radio Dobrogea - Arhiepiscopia Tomisului - YouTube

 

 


Invitat la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a declarat că „femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie”, dar nici fumătorii nu au voie să bea agheasmă de Bobotează. Mai mult, potrivit acestuia, cât se bea agheasmă mare, „nu s-ar cuveni” nici relaţii trupeşti între soţi după Bobotează.

 


Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, afirmă că „cel luptat de o patimă” are şi el nevoie de ajutorul lui Hristos, iar fiziologia nu este sinonimă cu necurăţia şi nici aghiasma cu Sfânta Împărtăşanie.

„Cei care, afectați grav de ideologiile cristofobe, numesc în derâdere creștinismul, creștinopatie, primesc un nesperat și consistent ajutor de la cei care, în nebunia idolatrizării ignoranței lor inclusiv teologice, trântită zgomotos pe taraba ritualismului religios, îl trimit pe fumător în iad, pe femeia cu fiziologie normală afară din biserică și pe ambii cât mai departe de aghiasma mare și mică.


Ca și cum cel luptat de o patimă nu ar avea nevoie de ajutorul lui Hristos și al nostru, ca și cum fiziologia ar fi sinonimă cu necurăția sau aghiasma cu Sfânta Împărtășanie”, a transmis purtătorul de cuvânt al BOR.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

ÎPS Teodosie, despre agheasmă: „O persoană care fumează nu poate bea, e mai rău ca un păgân”

Mii de clujeni s-au înghesuit la slujba de Bobotează în fața Catedralei Mitropolitane. 20.000 de sticle cu apă sfințită, pregătite. VIDEO

abonare newsletter