Actualitate

ÎPS Teodosie, despre agheasmă: „O persoană care fumează nu poate bea, e mai rău ca un păgân”

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie susţine că fumătorii nu au voie să bea agheasmă de Bobotează pentru că „sunt mai rău ca păgânii”.

ÎPS Teodosie/Foto: Radio Dobrogea - Arhiepiscopia Tomisului - YouTube ÎPS Teodosie/Foto: Radio Dobrogea - Arhiepiscopia Tomisului - YouTube

 

 


Invitat la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a declarat că „femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie”, dar nici fumătorii nu au voie să bea agheasmă de Bobotează. Mai mult, potrivit acestuia, cât se bea agheasmă mare, „nu s-ar cuveni” nici relaţii trupeşti între soţi după Bobotează.

 


„Femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie” nu pot bea agheasma sfinţită de Bobotează, dar o pot lua şi aduce acasă. De asemenea, nici fumătorii nu trebuie să bea din aceasta.

Despre o persoană care fumează, el spune că aceasta nu poate lua agheasmă „nici mare, nici mică, nici anafură, pentru că e mai rău ca un păgân”. 


ÎPS Teodosie a vorbit şi despre prietenia dintre o fată şi un băiat care este fumător.

„Nu este bine! Să-l convingă, dacă vrea prietenia, să se lase de fumat”, a declarat ÎPS Teodosie.


 Acesta a mai spus că „nu s-ar cuveni” relaţiile trupeşti dintre soţi după Bobotează, cât timp se ia agheasma mare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Controversatul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ținut o slujbă într-o biserică la Cluj. Sute de credincioși s-au înghesuit să îl atingă

ÎPS Teodosie, mit fals despre vaccin: „Riști dacă ai alergii.” Medic clujean: „În 99% din cazuri se recomandă vaccinul”

abonare newsletter