Actualitate

Mii de clujeni s-au înghesuit la slujba de Bobotează în fața Catedralei Mitropolitane. 20.000 de sticle cu apă sfințită, pregătite. VIDEO

Mii de clujeni s-au adunat în fața Catedralei Mitropolitane la slujba de Bobotează și așteaptă să ducă acasă apa sfințită. La acest lăcaș de cult, 20.000 de sticle cu apă sfințită au fost pregătite.

Clujenii s-au adunat la slujba de Bobotează în fața Catedralei Mitropolitane / Foto: monitorulcj.ro Clujenii s-au adunat la slujba de Bobotează în fața Catedralei Mitropolitane / Foto: monitorulcj.ro

 


Sâmbătă, 6 ianuarie, are loc slujba de Bobotează în toate bisericile din Cluj-Napoca, iar credincioșii sunt așteptați pentru a o urmări și pentru a lua apă sfințită.


La Catedrala Mitropolitană din centrul Clujului, 20.000 de sticle cu apă sfințită au fost pregătite.

Foto: monitorulcj.ro

„Am pregătit 20.000 de flacoane de câte jumătate de litru. La ora 8:30 începe Utrenia, adică slujba de dimineață, de la ora 10:00 începe Sfânta Liturghie și după finalizarea Liturghiei se va face sfințirea apei. Părintele Mitropolit Andrei slujește și predică și tot el va sfinți apa. Aceasta va fi sfințită în fața catedralei pe o scenă amenajată”, a declarat pentru monitorulcj.ro Arhim. Simeon Pintea de la Catedrala Mitropolitană, în cursul zilei de vineri, 5 ianuarie.


Foto: monitorulcj.ro

În fața catedralei, sâmbătă, s-au adunat mii de clujeni care așteaptă să ia acasă sticla cu apa sfințită.

Foto: monitorulcj.ro

Unul dintre cele mai cunoscute rituale de Bobotează este cel legat de agheazma mare sau apa sfințită. Oamenii își aduc recipiente pentru a colecta apa sfințită la biserică sau primesc direct de la biserică apa sfințită, considerată a avea proprietăți curative și protectoare. Agheazma se păstrează în case pentru a fi folosită în momente speciale sau în timpul unor perioade dificile.


Soațiul din fața catedralei pregătit înainte de slujbă / Foto: monitorulcj.ro

Momente de la Bobotează, surprinse de monitorulcj.ro:

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. 20.000 de sticle de apă, pregătite pentru slujba de sfințire de Bobotează în centrul Clujului: „Apa sfințită este un mijloc de transmitere a harului dumnezeiesc”

Un preot grăbit să sfințească locuințele de Bobotează a lovit cu mașina un bărbat. Părintele a fugit de la locul accidentului.

abonare newsletter