Actualitate

Lideri AUR, anchetați de procurori într-un dosar de corupere a alegătorilor

George Simion și alți trei lideri AUR sunt vizați de un dosar penal privind coruperea alegătorilor.

Liderii AUR, vizați de un dosar penal/Foto: George Simion (AUR) Facebook.com Liderii AUR, vizați de un dosar penal/Foto: George Simion (AUR) Facebook.com

 

 


Inspectoratul de Poliție Ialomița a transmis Parlamentului, marți, o solicitare pe numele a patru parlamentari AUR - George Simion, Claudiu Tîrziu, Marius Lulea și Silviu Păunescu, anchetați într-un dosar de corupere a alegătorilor. Mai exact, polițiștii vor să afle dacă cei patru parlamentari dețin vreo calitate specială prevăzută în Codul de Procedură Penală, potrivit Hotnews.ro

 


„În interesul cercetărilor care se efectuează în cadrul dosarului penal cu nr 2513/P/2023 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută și pedepsită de art 386, Cod Penal vă rog să ne comunicați dacă numiții Simion George Nicolae, Tîrziu Claudiu Richard, Lulea Marius Dorin și Păunescu Silviu Titus dețin o calitate specială din cele prevăzute de articolul 40 Codul Procedură Penală”, se arată în solicitarea trimisă de Poliție Parlamentului.

„Primul dosar penal”

Drept reacție, liderul AUR George Simion, a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț prin care acuză guvernanții că vor să „le organizeze dosare penale”.


„Procurorii lui Marcel Ciolacu au început atacurile asupra AUR: primul dosar penal”, a scris George Simion pe Facebook.

„Tocmai ne-au arătat că vor să ne desființeze, că vor să ne însceneze diferite lucruri, să ne organizeze dosare penale. Nu ne temem. Dacă așa se gândesc ei să ne elimine, înseamnă că au pierdut deja meciul… Cu ce să corupem alegătorii, noi suntem la guvernare?”, a spus Simion.


Dosarul a plecat de la o plângere legată de caravana medicală organizată de AUR. Plângerea vizează modul în care AUR folosește banii de la bugetul de stat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

20 de rătăciți, în frunte cu George Simion, au confundat Clujul cu Ferentariul – VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter