Actualitate

Daniel Horodniceanu, salvat de CSM în dosarul scandalului din trafic cu polițiștii

CSM a respins acţiunea disciplinară împotriva lui Daniel Horodniceanu în cazul scandalului din trafic cu poliţiştii, din primăvara acestui an.

Fostul șef DIICOT Daniel Horodniceanu, salvat de CSM/Foto: Digi24.ro Fostul șef DIICOT Daniel Horodniceanu, salvat de CSM/Foto: Digi24.ro

 

 


Secția pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, miercuri, acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară împotriva lui Daniel Horodniceanu în dosarul în care fostul șef DIICOT este acuzat că și-a folosit influența pentru a încerca să scape de amendă, după ce a fost oprit în trafic de către polițiști. 

 


„Respinge acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, membru al CSM, cercetat sub aspectul săvârșirii abaterilor disciplinare prevăzute de art. 271 lit a) și lit. m) din Legea 303/2002 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată formulată de către pârâtul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, membru al CSM, ca fiind inadmisibilă.


Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al ÎCCJ”, potrivit deciziei de miercuri a Secției pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, citată de Agerpres.ro

Scandal cu Poliția. „De ce nu mă cunoaşteţi?”

La începutul lunii mai, Daniel Horodniceanu, fost șef al DIICOT și vicepreședinte al CSM a fost oprit în trafic de cei doi polițiști de la Rutieră, pentru depășirea vitezei legale.


Potrivit unei înregistrări video apărute în spaţiul public, Horodniceanu i-a întrebat pe poliţiştii care l-au oprit în trafic dacă ştiu cine este şi le-a spus că îi va contacta pe superiorii lor.

În momentul în care unul dintre poliţişti a răspuns că nu îl cunoaşte, Daniel Horodniceanu i-a menţionat că a condus DIICOT şi este cunoscut de toţi poliţiştii din judeţ.


„Sunt procuror-şef Daniel Horodniceanu de la Crimă Organizată. Nu mă cunoaşteţi?”, a spus actualul vicepreşedinte al CSM. „Nu vă cunosc”, a venit replica agentului de poliţie. „Dar de ce nu mă cunoaşteţi oare? Dar de unde sunteţi dumneavoastră, de la Vaslui sau de la Iaşi?”, a întrebat Daniel Horodniceanu, moment în care unul dintre agenţii de poliţie îşi declină identitatea şi precizează că este de la Secţia 1 Poliţie Rurală.

În aceeaşi filmare este surprins momentul în care vicepreşedintelui CSM îi sunt solicitate actele de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al maşinii şi poliţa de asigurare.

„Eu am să vă dau legitimaţia mea de procuror şi am să vă mai întreb o dată de ce m-aţi oprit?”, a continuat Horodniceanu.

După apariţia filmării în spaţiul public, Daniel Horodniceanu a susţinut că nu a încălcat nicio normă rutieră şi întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti, care îl cunoşteau.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Măsuri radicale. Cum vrea DIICOT să combată terorismul în România

Ultimele Stiri
abonare newsletter