Actualitate

Tren cu sute de călători, plecat din Cluj cu destinația București, blocat în câmp, în județul Brașov

Trenul IC 12532 care a plecat duminică dimineaţă din Cluj Napoca cu destinația Gara Bucureşti Nord s-ablocat, în jurul orei 15:30, în judeţul Braşov, în câmp, din cauza unei defecţiuni apărute la o altă garnitură feroviară.

Tren cu sute de călători, plecat din Cluj cu destinația București, blocat în câmp, în județul Brașov. FOTO: CFR Călători/ Facebook Tren cu sute de călători, plecat din Cluj cu destinația București, blocat în câmp, în județul Brașov. FOTO: CFR Călători/ Facebook

 

 


Circulaţia trenurilor pe relaţia Braşov - Timişu de Sus este afectată duminică din cauza unei probleme apărute la conexiunea dintre pantograful locomotivei trenului R 3028 şi linia de contact, iar în aceste condiţii este posibil să se înregistreze şi alte întârzieri în circulaţia trenurilor de călători care străbat această zonă, informează CFR Călători, potrivit Agerpres.

 


„Ca urmare a unor probleme apărute la conexiunea dintre pantograful locomotivei trenului R 3028 şi linia de contact, circulaţia se realizează pe un singur fir, fiind afectată circulaţia trenurilor IC 12532 Cluj Napoca - Bucureşti Nord (care staţionează în Timişu de Sus) şi R 3028 Braşov - Bucureşti Nord (care staţionează între Predeal şi Timişu de Sus). Echipele de intervenţie se află la faţa locului pentru restabilirea circulaţiei”, se arată într-un comunicat al companiei.

Conform informaţiilor de la CFR SA, trenul IC 12532 Cluj Napoca - Bucureşti Nord este oprit temporar în linie curentă, din cauza trenului R 3028 care are pantograful defect pe firul II, între Timişu de Sus şi Predeal. IC 12532 va fi retras în Timişu de Sus, cu o locomotivă de ajutor, care vine de la Braşov. IC 12532 va fi reînscris în circulaţie pe firul I, după ce ajunge la el locomotiva de ajutor.


Pe firul II se intervine în continuare cu drezina pentru repararea pantografului trenului R 3028 şi repunerea sub tensiune.

CFR Călători a pus la dispoziţia managerului de infrastructură - CFR SA, locomotive diesel.


Programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare - CFR SA.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumeşte pentru înţelegere.


Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Cauzele care au generat acest deranjament vor fi stabilite de o comisie de cercetare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trenuri electrice pe ruta Cluj-Brașov și Cluj-Oradea, după reabilitarea și electrificarea căii ferate. Contract de peste 1 miliard de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter