Actualitate

13 stații GPL din Cluj, ÎNCHISE. Altele au fost sancționate pentru că nu aveau autorizații! Ce probleme s-au mai găsit?

După tragedia de la Crevedia, autoritățile au început să efectueze controale la stațiile GPL din toată țara. În județul Cluj, 13 stații de distribuție de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat au fost închise.

Controale la stațiile GPL din Cluj / Foto: Prefectura Cluj Controale la stațiile GPL din Cluj / Foto: Prefectura Cluj

 

 


Prefectura Cluj a transmis rezultatele parțiale ale verificărilor efectuate la stațiile de distribuție de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat.

 


Până acum, autoritățile au verificat 52 de stații GPL din județul Cluj, dintre care 13 au fost închise:

„Urmare a Ordinului vicepremierului Marian-Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, în perioada 30 august – 15 septembrie 2023, reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniul verificării stațiilor de distribuție de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat au efectuat acțiuni de control pe raza județului. (…) În urma verificărilor a fost suspendată activitatea la 13 stații GPL, din care, la 10 stații a fost suspendată complet activitatea pentru neconformități la instalația GPL și la 3 stații pentru neconformități la alte echipamente


CITEȘTE ȘI:
Explozii uriașe urmate de incendiu la o staţie GPL din Crevedia. Un mort și 57 de răniți. FOTO
Explozia de la Crevedia. Stația GPL nu avea autorizație de funcționare. Arafat: „Firma nu avea documente”

 

Tot în cadrul controalelor la operatorii economici de profil au mai fost constate următoarele: 


  • lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport – 10 (sancțiuni contravenționale și măsuri de intrare în legalitate), 
  • alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli – 196 (nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, lipsă control medical periodic pentru toți lucrătorii; neautorizare personal pompa GPL; încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte; semnalizare de securitate necorespunzătoare etc.).

Reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 700.101 lei, respectiv 166 de avertismente. Procedurile de verificare și control se desfășoară în continuare, până la analizarea tuturor operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL”, a transmis Prefectura Cluj.

CITEȘTE ȘI:
România, stat eșuat. Explozia de la Crevedia este doar vârful aisbergului.

 


Echipele mixte care au efectuat controalele au fost formate din reprezentanți ai IISU, IPJ, Agenției pentru Protecția Mediului, Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Cluj, Inspectoratului de Stat în Construcții, Direcției Regionale de Metrologie Legală Cluj-Napoca, Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, Direcției Regionale a Finanțelor Publice Cluj-Napoca, Direcției Regionale Vamale Cluj, Agenției Teritoriale Rutiere Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Primul pompier tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia a revenit în ţară. 11 pacienți rămân internați la spitalele din Europa

Cum s-a produs tragedia de la Crevedia. Șoferul unei cisterne a încercat să transfere gaz cu un furtun

Ultimele Stiri
abonare newsletter