Actualitate

Prefectura Cluj: Monitorizarea mirosului greu din județ continuă în Rediu, cu ajutorul laboratorului mobil

Mirosul insuportabil a fost resimțit, luni, în cartierele din municipiul Cluj-Napoca. Prefectura Cluj anunță că monitorizarea sursei mirosului va continua, marți, în Aiton, cu ajutorul laboratorului mobil.

Laborator mobil pentru monitorizarea mirosului greu din Cluj/Foto: Prefectura Cluj Laborator mobil pentru monitorizarea mirosului greu din Cluj/Foto: Prefectura Cluj

 

 


Mirosul extrem de neplăcut a revenit luni, 18 septembrie, la Cluj-Napoca, iar președintele Consiliului Județean a somat instituțiile abilitate să își facă treaba în problema mirosurilor resimțite de către cetățeni.

 


Potrivit Instituției Prefectului Județului Cluj, la începutul acestei săptămâni, la ferma din localitatea Rediu, comuna Aiton, a fost reluată procedura de distribuire a îngrășămintelor naturale, iar în această situație autolaboratorul mobil va monitoriza indicii specifici pentru a localiza sursa mirosului. 

„În contextul reînceperii de astăzi, 18 septembrie, a activității de distribuire a îngrășământului natural pe terenuri, la ferma din satul Rediu, comuna Aiton, în conformitate cu hotărârea de reefectuare a determinărilor cu ajutorul autolaboratorului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, începând de mâine, în perimetrul fermei se vor reefectua analize specifice de aer. Întrucât măsurătorile anterior efectuate cu echipamentele autolaboratorului au fost neconcludente, activitatea fiind sistată, cu sprijinul președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Apelor și Pădurilor, domnul Laurențiu-Alexandru Păștinaru, autolaboratorul de la Bacău va staționa începând de mâine, 24 de ore în comuna Aiton”, informează Prefectura Cluj. 


CITEȘTE ȘI: 
A revenit putoarea în Cluj-Napoca! Tișe acuză Transavia: „Este inadmisibil”

În acest caz, pentru coordonarea procesului de monitorizare, la Cluj este prezent și vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Adrian Haralambie Bidu, alături de reprezentanții structurii județene „pentru realizarea unor verificări suplimentare în teren la cele doua locații vizate”, mai arată sursa citată. 

În ciuda controalelor efectuate până în prezent de autoritățile în domeniu, luni, 18 septembrie, mirosul pestilențial a revenit în municipiul Cluj-Napoca. 


În cursul zilei de luni, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a transmis o nouă solicitare în atenția instituțiilor abilitate, Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică Cluj solicitând în mod expres verificarea cât mai urgentă în teren a situației din zona de depozitare a materialelor care generează mirosurile resimțite de către cetățeni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A revenit putoarea în Cluj-Napoca! Tișe acuză Transavia: „Este inadmisibil”

Autorități: Mirosul greu din Cluj nu provine de la centrul de deșeuri al județului. „Rezultatele sunt sub limitele maxime admise”

Autoritățile caută sursa mirosului insuportabil din Cluj. Care sunt rezultatele testelor făcute de Agenția pentru Protecția Mediului Cluj?

Ultimele Stiri
abonare newsletter