Actualitate

Șofer teribilist, prins de polițiști cu 109 km/h în Jucu, în apropierea trecerii de pietoni. S-a ales cu 2.900 de lei amendă și a rămas pieton

Un bărbat din Maramureș a ajuns pieton după ce a fost prins de polițiști, în Jucu, cu viteză excesivă. Șoferul recalcitrant s-a ales și cu o amendă pe măsură.

Vitezoman, prins de polițiști în Jucu cu 109km/h, în proximitatea unei treceri de pietoeni/Foto: IPJ Cluj Vitezoman, prins de polițiști în Jucu cu 109km/h, în proximitatea unei treceri de pietoeni/Foto: IPJ Cluj

 

 


Sâmbătă, polițiștii clujeni au desfășurat activități pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

 


În urma activităților derulate pe DN1C – E576, pe parcursul a trei ore, oamenii legii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.385 de lei. De asemenea, zece permise conducere au fost reținute. 

Vitezoman, amendat de polițiști

Un șofer vitezoman, depistat în trafic cu 109 km/h, a fost amendat de polițiștii clujeni. 


„În cadrul acțiunii, în jurul orei 10.00, polițiștii au surprins cu aparatul radar un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din județul Maramureș, în timp ce rula cu viteza de 109 km/h, în apropierea trecerii pentru pietoni din localitatea Jucu de Mijloc”, informează, sâmbătă, IPJ Cluj. 

CITEȘTE ȘI: 
Accident extrem de grav în Jucu, pe „drumul morții”! Doi pietoni, loviți MORTAL de o mașină

În momentul în care polițistul i-a adus la cunoștință viteza cu care a fost surprins de aparatul radar, bărbatul s-ar fi revoltat și i-ar fi adresat injurii și expresii jignitoare.


Astfel, față de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancționării contravenționale în valoare de 2.900 lei și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, pentru adresarea de injurii și expresii jignitoare, bărbatul a fost sancționat în conformitate cu prevederile Legii 61/1991R, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.


Doi morți și două persoane rănite, în urma accidentelor rutiere din Jucu

În perioada ianuarie-august 2023, polițiștii clujeni au constatat 90 de infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 7644 de sancțiuni contravenționale și au dispus reținerea a 1947 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, precum și reținerea a 354 de certificate de înmatriculare.

„În primele 8 luni ale anului 2023, pe sectorul de drum DN1C – E576, în comuna Jucu, au fost înregistrate 4 accidente grave, soldate cu decesul a 2 persoane și rănirea ușoară a 2 persoane”, după cum arată reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

În acest context, conducătorii auto sunt îndemnați să conducă prudent, să mărească distanța de siguranță în timpul deplasării, să adapteze permanent viteza la condițiile meteorologice și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident extrem de grav în Jucu, pe „drumul morții”! Doi pietoni, loviți MORTAL de o mașină

VIDEO cu momentul accidentului de sâmbătă din Jucu! Unul dintre șoferi era BĂUT

Mașină făcută PRAF sâmbătă dimineață, pe „drumul morții” din Cluj! FOTO de la accidentul din Jucu

Un nou accident în Jucu, pe „drumul morții”. UPDATE: Un tânăr de 20 de ani, transportat la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter