Actualitate

Când spunem stop accidentelor? Trei morți și doi răniți, în accidente grave din Cluj, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, câteva accidente au dus la moartea sau rănirea gravă a unor persoane. Tot mai multe accidente rutiere grave se petrec pe șoselele din județul Cluj.

Accident mortal în Dumbrava, Cluj, pe 29 august 2023 / Foto: ISU Cluj Accident mortal în Dumbrava, Cluj, pe 29 august 2023 / Foto: ISU Cluj

 

 


Din păcate, aceasta a devenit noua normalitate, pe lângă șoferii care conduc beți sau drogați. Ziua de marți a fost una neagră, fiindcă trei persoane și-au pierdut viața pe șoselele din Cluj.

 


Accidentele grave petrecute pe drumurile din județul Cluj în ultimele 24 de ore: 

Marți, 29 august


  • Intervenție SMURD la accident în Jucu, soldat cu doi morți, pe DN1C (supranumit „drumul morții”): „Echipajul SMURD a găsit la fața locului doi bărbați, în vârstă de aproximativ 60 de ani, dintre care unul prezenta traumatisme incompatibile cu viața, iar cel de-al doilea era în stop cardio respirator. Au fost aplicate manevre de resuscitare, mai bine de o oră, bărbatului aflat în stop cardio respirator, fără a reuși să-i readucă funcțiile vitale ale acestuia. Pentru ambele persoane a fost declarat decesul la locul accidentului” - ISU Cluj.

CITEȘTE ȘI:
Accident cu trei mașini pe strada Făgetului. Două persoane au ajuns la spital. FOTO
Accident GRAV în Căpușu Mare. 4 persoane rănite au rămas încarcerate. 5 adulți și 3 copii au primit îngrijiri medicale

 

  • O femeie rănită într-un accident cu o motocicletă și o mașină, pe Calea Moților: „A fost dislocată la locul accidentului o autospecială pentru intervenție rapidă și comandă, din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, care a intervenit alături de un echipaj SAJ.  La fața locului pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat unei femei, în vârstă de aproximativ 30 de ani, care prezenta multiple traumatisme so suspiciuni de fracturi. Acesta a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, conform primei evaluări aceasta era conștientă și cooperantă” - ISU Cluj.
  • Un mort și un rănit, în accident la Dumbrava: „Pompierii din cadrul Gărzii Gilău și a Detașamentului Huedin au intervenit la un accident rutier petrecut pe DN 1 E60 în apropiere de localitatea Dumbrava, pe sensul de urcare dinspre Căpușu Mare înspre Dumbrava. La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și două SAJ, unde au găsit un autocamion și un autoturism avariate, iar în cel din urmă era încarcerată o femeie, în vârstă de aproximativ 50 de ani, în stare de inconștiență. S-a acționat imediat cu echipamentele speciale pentru asigurarea accesului salvatorilor și pentru a extrage femeia din autoturism. S-a constatat că aceasta era în stop cardio respirator și s-au început imediat manevrele de resuscitare de către echipajul SMURD, iar ulterior au fost continuate de către echipajul SAJ. Din nefericire, manevrele de resuscitare nu au putut readuce funcțiile vitale ale femeii. La locul accidentului a fost acordat primul ajutor calificat și unui bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care a fost ulterior transportat de către un echipaj SAJ la spital pentru îngrijiri medicale. Conform primei evaluări acesta era în stare de conștiență și era cooperant” - ISU Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Beat la volan, fără permis și cu substanțe interzise în mașina furată, a încercat să fugă de polițiști. Clujeanul a fost arestat preventiv

România, stat eșuat. Explozia de la Crevedia este doar vârful aisbergului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter