Actualitate

Programul Vinerea Verde se extinde în Baciu. Călătorii gratuite cu transportul public în comun, în fiecare zi de vineri

Din toamnă, clujenii vor putea circula gratuit cu transportul public în comun, vinerea, pe ruta Cluj-Napoca-Baciu și Baciu-Cluj-Napoca.

Autobuz CTP Cluj-Napoca/Foto: Compania de Transport Public Cluj-Napoca Facebook.com Autobuz CTP Cluj-Napoca/Foto: Compania de Transport Public Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


În prezent, programul Vinerea Verde, prin care clujenii pot circula gratuit, vinerea, cu mijloacele de transport în comun, funcționează în municipiul Cluj-Napoca, dar și în comunele Florești și Apahida. 

 


Gratis vinerea, până în Baciu și înapoi

De la 1 septembrie, călătoriile gratuite cu transportul public în comun, în zilele de vineri, vor fi valabile și în comuna Baciu. 

Anunțul a fost făcut marți de primarul Clujului, Emil Boc, în deschiderea ședinței de Consiliu Local.  


„De la 1 Septembrie, programul Vinerea Verde se extinde și în comuna Baciu. 

Bine ați venit în acest club select al Vinerii Verzi, în care circulăm gratuit cu mijloacele de transport în comun”, a anunțat primarul Emil Boc în deschiderea ședinței de Consiliu Local de marți. 


Astfel, după municipiul Cluj-Napoca, programul prin care cetățenii pot călători gratuit cu transportul public în zilele de vineri a fost extins în comunele Florești și Apahida

CITEȘTE ȘI: 
Azi e Vinerea Verde! Gratis pe autobuz în Cluj-Napoca, Florești și în Apahida

De la începutul toamnei, clujenii vor putea călători gratuit, vinerea, cu mijloacele de transport public de pe ruta Cluj-Napoca – Baciu și Baciu - Cluj-Napoca.  


„Îi felicit pe cei din comuna Baciu pentru că au decis acest lucru. Astfel, pe ruta Cluj-Napoca-Baciu și Baciu-Cluj-Napoca, în fiecare zi de vineri, se va putea circula gratuit”, a explicat edilul Emil Boc.

De altfel, primarul Clujului a îndemnat și celelalte comune din zona metropolitană să se ralieze programului Vinerea Verde. 

„Sper ca și celelalte comune, care sunt în zona noastră metropolitană de transport public, să îmbrățișeze o asemenea politică”, a declarat Boc. 

Programul Vinerea Verde, prin care călătorii beneficiază de gratuitate în fiecare zi de vineri pe toate mijloacele de transport, a fost lansat în urmă cu doi ani de Primăria Cluj-Napoca alături de CTP Cluj-Napoca, sub sloganul «STOP!Azi mașina stă pe loc». Obiectivul acestuia constă în încurajarea clujenilor spre utilizarea mijloacelor de transport în comun, ca alternativă de mobilitate. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Azi e Vinerea Verde! Gratis pe autobuz în Cluj-Napoca, Florești și în Apahida

Vineri se circulă gratis cu autobuzul în Florești și Cluj-Napoca! Pivariu: „Sigur vor fi lăsate mai multe mașini acasă”

Vinerea Verde se extinde și în Apahida! Călătoriile cu autobuzul vor fi gratuite în fiecare zi de vineri

Ultimele Stiri
abonare newsletter