Actualitate

Zonă securizată în Lomb, pentru prevenirea unui nou dezastru. „Cel care a făcut lucrările trebuie să plătească”

Perimetrul în care un zid de sprijin s-a prăbușit, miercuri, peste câteva autoturisme parcate pe strada Lombului a fost securizat. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea unei nenorociri.

Zonă securizată în Lomb, pentru prevenirea unui nou dezastru/captură foto: Primăria Cluj-Napoca Zonă securizată în Lomb, pentru prevenirea unui nou dezastru/captură foto: Primăria Cluj-Napoca

 

 


Un zid de sprijin s-a prăbușit, miercuri, pe strada Lombului. Șase autovehicule au fost avariate. 

 


Primăria anunța dispunerea măsurilor pentru securizarea zonei, dar și sesizarea autorităților competente pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la prăbușirea digului de sprijin. 

Verificări privind calitatea lucrărilor

Viceprimarul Dan Tarcea a afirmat că Inspectoratul de Stat în Construcții a fost sesizat deja pentru verificarea calității lucrărilor. 


„Nu avem ce să facem în zonă, noi am făcut deja ce a trebuit. 

CITEȘTE ȘI:

Dezastru în Lomb. Un zid s-a prăbușit peste mai multe mașini! GALERIE FOTO

Am constatat, prin Poliția locală și prin colegii mei de la Disciplina în construcții, am sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a verifica calitatea lucrărilor, pentru că doar ei au aceste atribuții de a verifica calitatea lucrărilor”, a explicat Tarcea. 


Cine plătește despăgubirile?

Investiția din zona Lombului unde s-a produs accidentul de miercuri, prin surparea zidului de sprijin, se afla în faza de pre-recepție. 

Executantul lucrărilor ar fi însă bun de plată. 


„Acolo este o investiție privată, pe un teren privat, care are autorizație de construire și nu este făcută recepția acelui dig și a blocurilor respective. 

Deci era oarecum într-o fază intermediară până la recepție, iar aici responsabilitatea de face verificări și a fazelor determinante este a Inspectoratului de Stat în Construcții.

Au fost șase autovehicule avariate, cinci mașini și o autoutilitară. 

Sigur că cel care a făcut lucrările, proprietarul acestor lucrări, trebuie să plătească aceste despăgubiri, pentru că vina este în exclusivitate a lui. 

Colegii mei de la Poliția locală au securizat zona, astfel încât să nu se întâmple nici un fel de nenorocire”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea într-o intervenție radio locală.

Este vorba de un zid de aproximativ 35 de metri, de pe strada Lombului 2-4. 

În urma unei sesizări primite miercuri, polițiștii locali de la Serviciile Control urbanism și Disciplină în Construcții și de la Control Trafic Rutier au constatat prăbușirea unui zid de sprijin, pe o lungime de circa 35 de metri, pe strada Lombului nr. 2-4. Au fost avariate 5 autovehicule și o autoutilitară.

CITEȘTE ȘI:

Dezastru în Lomb. Un zid s-a prăbușit peste mai multe mașini! GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter