Timp Liber

Vreme caldă la Cluj, în următoarele săptămâni. Temperaturile trec de 30 de grade Celsius, dar nu scăpăm de ploi

Vreme schimbătoare în Transilvania în următoarele două săptămâni.Temperaturile vor ajunge în jurul valorii de 30 de grade Celsius, dar ploile persistă.

Vreme caldă la Cluj, în următoarele săptămâni. Foto: Facebook/ Emil Boc Vreme caldă la Cluj, în următoarele săptămâni. Foto: Facebook/ Emil Boc

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, între 13 și 26 iunie, în regiunile țării. 

 


Temperaturile ajung până la 30 de grade Celsius, dar nu scăpăm de ploi. Averse sunt anunțate atât pentru ziua de luni, 13 iunie, cât și pentru zilele de 17 și 20 iunie.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Vremea în Transilvania, în următoarele săptămâni

Până în data de 20 iunie, cu ușoare variații, valorile termice vor avea o tendință de creștere. Media regională a maximelor va urca de la 23...24 de grade, spre 31 de grade, iar cea a minimelor de la 9 la 13 grade. 


Ulterior, până la sfârșitul intervalului de anticipație, variațiile de temperatură vor fi nesemnificative, mediile valorilor diurne se vor menține în jurul a 30 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 13...14 grade. 

Probabilitatea pentru averse se va menține pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în jurul datei de 17 iunie și după 20 iunie. 


Vremea la munte, în intervalul 13- 26 iunie

Până la mijlocul intervalului, valorile termice vor avea o tendință de ușoară creștere. Astfel, media regională a maximelor va urca de la 14 de grade, spre 22 de grade, iar cea a minimelor de la 5 la 12 grade. În restul intervalului, vor fi doar variații termice ușoare, mediile valorilor diurne se vor menține în jurul a 21 de grade, iar ale celor nocturne vor fi de 11...12 grade. Probabilitatea de apariție a averselor se va menține pe aproape tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare în primele zile, în jurul datei de 17 iunie și după 20 iunie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. 

CITEȘTE ȘI:

Val de CANICULĂ peste Europa. Temperaturi resimțite de peste 45 de grade Celsius!

Mesaje Ro-Alert, emise în 5 localități din Cluj! COD PORTOCALIU de ploi torențiale, grindină și vijelie

Ultimele Stiri
abonare newsletter