Timp Liber

Destinații „ascunse” din Cluj, la mare căutare în ultimii doi ani. Unde poți să călătorești de 1 Mai în Transilvania?

În ultimii doi ani, românii au ales să călătorească în țară și să redescopere destinații minunate în Cluj sau Alba, dar nu numai. Vezi unde poți să pleci de 1 Mai în acest an, în Transilvania și în apropiere.

Lacul Roșu, unul dintre cele mai renumite lacuri ale Ținutului Secuiesc / foto: hotellaculrosu.ro

 

 


Românii au ales în ultimii doi ani să călătorească în ţară pe fondul pandemiei şi al restricţiilor de circulaţie şi să redescopere destinaţii care merită să fie cunoscute precum rezervaţiile naturale ascunse din judeţele Cluj şi Alba. În Cluj oamenii s-au îndreptat în special către zone precum Lacul Tarnița, Mărișel și Gilău

 


Aceste zone au fost foarte apreciate de turiști, iar imagini cu ele au făcut ravagii pe internet.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

Totodată, turiștii au ales și satele pitoreşti din zona Banatului şi din secuime.

„Observăm o creştere tot mai mare a interesului pentru destinaţiile interne, România a devenit o ţară tot mai căutată de turişti, ceea ce ne bucură enorm. (….) Vara este la doi paşi, aşa că ne pregătim să debutăm în forţă în sezonul estival”, spune Rita Szilveszter, expert online marketing Travelminit.


Destinații perfecte de 1 mai

Platforma hotelieră online propune în pragul weekendului de 1 Mai câteva locuri atipice din România care merită să fie vizitate.

Astfel, turiştii pot avea parte de o aventură în Grădina Zmeilor, o rezervaţie naturală aflată la aproximativ 70 de kilometri de oraşul Cluj-Napoca, supranumită şi „Meteora României” graţie formaţiunilor geologice atipice de aici. Preţurile medii pentru o noapte de cazare (cameră dublă) în judeţul Cluj pornesc de la 100 de lei.


Grădina Zmeilor - Foto: monitorulcj.ro

Tot un loc spectaculos, dar mai puţin popular, este şi Râpa Roşie din judeţul Alba, o rezervaţie geologică de interes naţional, care se remarcă prin nenumăratele coloane şi piramide de diferite culori, un peisaj cu adevărat unic în România. Aceasta se află la numai 6 kilometri distanţă de oraşul Sebeş.

Râpa Roșie - Foto: Wikipedia

Turiştii care vor experienţe autentice şi peisaje pitoreşti pot poposi în satul Charlottenburg (sau Şarlota), care se află la aproape o oră de Timişoara. Acesta este atipic prin dispunerea lui circulară, toate casele fiind aşezate în cerc. Forma sa a fost gândită strategic, astfel încât să împiedice animalele sălbatice să intre în sat şi să cauzeze stricăciuni. Charlottenburg a fost fondat de imigranţii sosiţi în zona Banatului din Italia şi Germania şi, în prezent, este monument istoric.

Fortificaţii medievale și aventuri pline de adrenalină

De asemenea, platforma hotelieră mai recomandă un circuit în cele cinci sate din comuna Buneşti, judeţul Braşov: Buneşti, Criţ, Meşendorf, Roadeş şi Viscri, unde vor regăsi fortificaţii medievale care fac parte din patrimoniul naţional, tradiţii şi obiceiuri păstrate de sute de ani, dar şi celebra casă deţinută de Prinţul Charles în Viscri. Pentru o noapte de cazare în Viscri, cea mai populară destinaţie din zonă, preţurile pornesc de la 120 de lei/camera, însă pentru alte sate din judeţul Braşov, tarifele pe noapte coboară spre 80-90 de lei.

Zona secuimii este o altă destinaţie care a cunoscut un avânt în ultimii ani şi unde turiştii pot găsi de la mâncare gustoasă şi tratamente de relaxare până la aventuri pline de adrenalină. Harghita, unul dintre cele mai verzi judeţe ale României, este recunoscută pentru activităţile pe care le poţi desfăşura în natură: trasee inedite (Cheile Vârghişului, Via Ferrata), ture off-road şi plimbări în câteva zone absolut spectaculoase (Tinovul Mohoş, Lacul Roşu, Lacul Sfânta Ana). Covasna, pe de altă parte, este supranumită Ţinutul Conacelor graţie numeroaselor castele şi conace (Kalnoky, Benke) extrem de bine conservate de aici.

Lacul Sfânta Ana - Foto: planiada.ro

„Ţinutul Secuiesc oferă numeroase opţiuni de wellness, graţie izvoarelor termale din zonă, ape cu proprietăţi vindecătoare, care fac posibilă efectuarea unei game largi de tratamente. Câteva dintre staţiunile preferate de turişti sunt: Băile Homorod, Băile Tuşnad, Borsec, Corund, Topliţa şi nu numai. Preţurile medii pentru o noapte de cazare în Harghita şi Covasna încep de la aproximativ 90-100 de lei pe noapte”, se menţionează în comunicat.

CITEȘTE ȘI:

Grădina Zmeilor scoasă ca din basm! Peisaj pictat în culori de toamnă. Galerie FOTO

Un sat din Sibiu, pe lista de recomandări a Ghidului Verde Michelin, între destinațiile mai puțin cunoscute

abonare newsletter