Actualitate

Grădina Zmeilor scoasă ca din basm! Peisaj pictat în culori de toamnă. Galerie FOTO

Grădina Zmeilor, aproape de Cluj, este un loc perfect pentru iubitorii de natură care vor să pornească într-o drumeție de toamnă.

 

 


Traseul croit prin pasaje de frunze, duce spre o formațiunea stâncoasă care completează rezervația naturală Grădina Zmeilor, de unde te poți bucura de peisaje de basm.

 


O călătorie la Grădina Zmeilor, care se află în apropiere de Zalău și la 77 km de Cluj-Napoca, poate să reprezinte o escapadă perfectă pe timp de toamnă. Natura s-a îmbrăcat în culorile acestui anotimp, creând astfel o imagine de vis în jurul formațiunii stâncoase.

Traseu ușor printre covoarele de frunze

Rezervația Naturală „Grădina Zmeilor” se află lângă satul Gâlgăul Almașului, unde puteți ajunge cu ajutorul GPS-ului. Până la punctual de start al traseului se poate merge cu mașina, fiind amplasată o parcare chiar la intrarea în rezervație, iar ca punct de reper cu 200 m înainte se află o cabană din lemn care completează perfect zona.


Traseul circuit este marcat cu un punct roșu. Din parcare, traseul începe cu o plimbare prin pădure în urcare, și este unul ușor ca nivel de dificultate. După ce ați trecut prin covoarele de toamnă formate din frunze, urmând marcajul punctul roșu, veți ajunge la înalțime lângă un foișor, de unde puteți să priviți  în depărtare priveliștea spectaculoasă formată de natura bogată în verdeață și copaci. Tot acolo este amplasat și un platou stancos de unde puteți observa și mai bine priveliștea.

Locul este unul perfect pentru un scurt popas, dar reprezintă și un fundal minunat pentru fotografii. După ce ați terminat de admirat zona, se continuă traseul prin pădure, urmărind în continuare punctul roșu, printre multitudinea de copaci și valurile de frunze. După scurt timp va trebui să coborâți și vor urma câteva zone mai abrupte, și chiar să treceți printr-o vale.


După ce ați trecut, va trebui să mai urcați puțin, după care veți ajunge într-un luminiș. „Decorațiunile” de toamnă vă vor tenta să fotografiați tot ce se află în jur, și emană, în același timp, o senzație de calm și liniște.

De aici veți continua să mergeți drept ți veți ieși pe o pajiște, lângă stâncile pe care le-ați admirat de la înălțime. Drumul se continuă pe lângă stânci, iar odată trecut de ele va trebui să urcați puțin printr-o parte de pământ alb, nisipos. După ce ați trecut și de această zonă, va urma să parcurgeți o cărare formată de o multitudine de ferigi de o culoare portocalie izbitoare.


După ce străbateți cărarea, veți ajunge din nou în padure, unde veți urma cursul acesteia, până la ieșire, ajungând înapoi la punctul de start. Cam pe la mijlocul acestei pârți veți ajunge chiar lângă o formațiune de stânci imense, cu o formă fascinantă.

Traseul durează aproximativ 2 ore, dus-întors, cu tot cu pauze și este potrivit pentru o mică evadare din mediul urban, unde îți poți lua gândul de la problemele cotidiene, măcar pentru un scurt timp.

Alte obiective turistice din apropiere

În apropierea Grădinei Zmeilor se mai află și alte obiective turistice care merită vizitate. Un exemplu este Grădina Botanică din Jibou. Aceasta conține numeroase grădini japoneze fermacătoarele, iar complexitatea sa te va uimi.

Prin aceeași zonă este situat și unul dintre cele mai frumoase monumente din țară, dedicat lui Mihai Viteazu, Mausoleul de la Guruslău, sau o altă locație cu strânse legături istorice ale altei personalități române, Conacul lui Octavian Goga (Muzeul Memorial Octavian Goga). Cel din urmă se află la Ciucea, comună din județul Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Piatra lui Lucaci, traseul perfect pentru o escapadă aproape de Cluj!

 

FOTO. Cheile Râmețului, o aventură de weekend pentru clujenii care iubesc munții!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter