Timp Liber

Ce putem sărbători pe 4 martie? E ziua internațională a albumelor de amintiri și a aprecierii angajaților

În fiecare zi putem să sărbătorim ceva special. Astăzi, pe 4 martie, la nivel internațional se sărbătorește ziua albumelor de amintiri, dar este și ziua aprecierii angajaților.

Ce putem sărbători pe 4 martie? E ziua internațională a albumelor de amintiri și a aprecierii angajaților Ce putem sărbători pe 4 martie? E ziua internațională a albumelor de amintiri și a aprecierii angajaților

 

 


Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar.

 


Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Ziua internaţională a albumelor de amintiri

Cu toate că dispozitivele mobile moderne sunt capabile să memoreze notiţe, înregistrări video şi fotografii şi pot înlocui cu succes albumele de amintiri, farmecul acestora din urmă este incontestabil, bucuria de a răsfoi paginile împreună cu prietenii sau familia şi de a simţi obiectele colectate de-a lungul anilor fiind inegalabilă. De aceea, în fiecare an la data de 4 martie se sărbătoreşte Ziua internaţională a industriei albumelor de amintiri.


Potrivit daysoftheyear.com, acest hobby, o adevărată activitate de conservare a istoriei - personală, de familie, a unei prietenii ori a unei căsnicii - prin păstrarea unor amintiri reprezentative în paginile unui album special, are o veche istorie. Astfel de albume pot fi lăsate moştenire din generaţie în generaţie, iar cele din secolele trecute oferă o perspectivă fascinantă asupra momentelor deosebite trăite, dar şi a vieţii de zi cu zi, a înaintaşilor noştri.

Pentru a celebra #ScrapbookingIndustryDay, puteţi realiza un album de amintiri, personal sau de familie sau puteţi să-i învăţaţi pe copii să ţină un astfel de jurnal special. Fotografii, desene, decupaje, notiţe, bilete la spectacole, scrisori, flori presate, etichete sau bancnote se numără printre obiectele ce pot fi păstrate în paginile unui astfel de album. Poate că acum acesta nu reprezintă ceva deosebit, însă peste câteva decenii va constitui o adevărată capsulă a timpului.


Ziua aprecierii angajaţilor

Angajaţii reprezintă o roată esenţială la bunul mers al unei companii, ei fiind aceia care contribuie la succesul acesteia. Tocmai de aceea a fost creată Ziua de apreciere a angajaţilor, prin care se doreşte încurajarea recunoaşterii meritului angajaţilor de pretutindeni.

Această zi - sărbătorită în prima zi de vineri din luna martie - a fost înfiinţată la jumătatea anilor 1990 de Bob Nelson, autor, speaker şi consultant din Statele Unite.


Cu ocazia #EmployeeAppreciationDay, angajatorii sunt încurajaţi să îşi arate aprecierea faţă de angajaţii lor prin diverse acţiuni şi activităţi, de la organizarea unei petreceri ori a unei tombole la birou, până la reducerea programului de lucru în această zi sau acordarea unor cadouri ori vouchere.

CITEȘTE ȘI:

Ce se sărbătorește pe 27 februarie? Este ziua mondială a ONG-urilor și a ursului polar

Ce se sărbătorește pe 24 februarie? E ziua mondială a barmanilor și a pâinii prăjite

Ultimele Stiri
abonare newsletter