Timp Liber

Planta care previne cancerul la stomac și bolile cardiovasculare. Te ajută să slăbești și menține oasele sănătoase

Planta care previne cancerul la stomac și bolile cardiovasculare este apreciată în bucătăria românească. Această plantă are foarte multe beneficii pentru organism, te ajută să slăbești și menține oasele sănătoase.

Planta care previne cancerul la stomac și bolile cardiovasculare. Te ajută să slăbești și menține oasele sănătoase Planta care previne cancerul la stomac și bolile cardiovasculare. Te ajută să slăbești și menține oasele sănătoase

 

 


Planta care previne cancerul la stomac și bolile cardiovasculare este originară din Asia Mică și Asia Centrală și face parte din alimentația noastră de mai peste de 5000 de ani. 

Pe lângă faptul că este folosită adesea în bucătărie, mazărea este utilizată și ca remediu  pentru mai multe probleme, fiind o sursă bogată de fibre, proteine, vitamine, antioxidanți și flavonoide. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


 

Potrivit doc.ro, mazărea este extrem de delicioasă și se regăsește în multe preparate românești. Ea este bogată în vitaminele A, B1, B6, C și K.


Planta care previne cancerul la stomac și bolile cardiovasculare. Te ajută să slăbești

Mazărea are un conținut ridicat de cumestrol, iar conform unui studiu realizat în Mexic s-a dovedit că 2 miligrame din această substanță ajută la prevenirea cancerului la stomac.

De asemenea, mazărea, planta care previne cancerul la stomac, conține numeroși antioxidanți care au rol antiinflamator.  Acest lucru este datorat și polifenolilor din compoziție.


Pe lângă beneficiile menționate mai sus, mazărea are un conținut mic de grăsime și calorii. O cană de mazăre are mai putin de 100 de calorii, dar o mulțime de proteine, fibre și substanțe hrănitoare care totodată, oferă organismului senzația de sațietate.

CITEȘTE ȘI:

Fructul care previne bolile de inimă și anemia. Este o sursă importantă de vitamine și te ajută să slăbești

Băutura care scade nivelul zahărului din organism în trei ore. Specialiștii o recomandă diabeticilor

Planta care previne cancerul la stomac și bolile cardiovasculare. Menține oasele sănătoase

Mazărea, planta care previne cancerul la stomac și bolile cardiovasculare, conține o cantitate mare de vitamina B și K. Datorită acestor două vitamine, mazărea ajută  la ancorarea calciului din oase și prevenirea osteoporozei.

De asemenea, mazărea protejează organismul de infecții și stimulează organismul să producă anticorpi care să lupte împotriva bolilor specifice sezonului rece.

Totodată, niacina din mazăre ajută la reducerea producției de trigliceride ceea ce duce la reducerea colesterolului rău.

 

CITEȘTE ȘI:

Alimentul care provoacă cancerul de stomac. În ce preparate se regășește

Ceaiul care tratează răceala și gripa. Întărește sistemul imunitar și reduce crampele

Condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli”. Previne cancerul și durerile de cap

Ultimele Stiri
abonare newsletter