Timp Liber

Alimentul care provoacă cancerul de stomac. În ce preparate se regășește

Alimentul care provoacă cancerul de stomac. Studii importante scot la iveală detalii neștiute despre cerealele rafinate.

Alimentul care provoacă cancerul de stomac. În ce preparate se regășește Alimentul care provoacă cancerul de stomac. În ce preparate se regășește

 

Alimentul care duce la apariția cancerului de stomac. Cancerul rămâne una dintre cele mai mari necunoscute ale omenirii, fiind investite sume colosale pentru depistarea unui remediu. Stilul alimentar este extrem de important pentru a preveni cancerul. Un studiu din 2008 a descoperit o asociere directă între consumul direct de cereale rafinate și cancerul de stomac.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Alimentele care au fost procesate și lipsite de valorile nutritive sunt considerate alimente rafinate. Cerealele rafinate sunt folosite pentru prăjituri, deserturi, pâine albă, paste, brioșe, biscuiți dulci, cerealele la mic dejun cu cereale rafinate, orz alb, clătite sau vafe. Alimentul care provoacă cancerul de stomac. În ce preparate se regășește?

Alimentul care poate produce cancer la stomac

Cercetătorii au analizat date din Italia în perioada 1997-2007. Atunci, 230 de bolnavi de cancer(143 bărbați și 87 femei, interval de vârstă 22–80 ani) În urma studiului, specialiștii au descoperit că există o asociere directă între cancerul de stomac și consumul de cereale rafinate


„Rezultatele studiului confirmă rolul protector al legumelor și fructelor împotriva cancerului de stomac și sugerează un efect dăunător al cerealelor rafinate asupra neoplasmului”, au concluzionat cercetătorii.

Cereale rafinate și risc de cancer

Mai multe studii de-a lungul anilor au stabilit o asociere între cerealele rafinate și riscul de cancer.


Un studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică a concluzionat că „boabele rafinate au fost direct legate de riscul de cancer al cavității bucale și al faringelui”.

Citește și:


Planta ce vindecă inima, cu multe beneficii pentru organism. Previne bolile hepatice și reduce colesterolul ridicat

Cel mai TOXIC aliment, care grăbește îmbătrânirea. Îl consumăm zilnic


Specialiștii în boli cancerigene din Marea Britanie au afirmat că nu există multe alimente care cauzează cancer, dar consumul de carne procesată poate crește riscul de cancer intestinal.

Prin aceste studii, specialiștii încearcă să explice cât de importantă este dieta. Alimentul care provoacă cancerul de stomac. În ce preparate se regășește?

„Unii oameni au sugerat că ceaiul verde ar putea reduce riscul de cancer. Acest lucru se datorează faptului că conține cathiină - un antioxidant care pare să oprească creșterea tumorii la șobolani", au explicat specialiștii.

CITEȘTE ȘI:

Condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli”. Previne cancerul și durerile de cap

Condimentul care scade tensiunea arterială. Previne cancerul și te ajută să slăbești

abonare newsletter