Timp Liber

Planta care te scapă de răceală și gripă. Ameliorează durerile de cap

Planta care te scapă de răceală și gripă. În sezonul rece răceala și gripa este inevitabilă, însă această planta te poate scăpa de orice simptom.

Planta care te scapă de răceală și gripă. Ameliorează durerile de cap Planta care te scapă de răceală și gripă. Ameliorează durerile de cap

 

 


Planta care te scapă de răceală și gripă este leușteanul. Leușteanul este plantă aromatică originară din regiunea mediteraneană a Europei de Sud și este folosit de mai bine de 500 de ani drept o plantă medicinală pentru ameliorarea mai multor simptome, datorită proprietăților sale asupra organismului.

 


Planta aromatică și medicinală conține minerale, vitamine, carbohidrați, proteine și aproximativ 40 de calorii pentru 100 de grame de leuștean proaspăt.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Planta care te scapă de răceală și gripă. Ameliorează durerile de cap

Planta care te scapă de răceală și gripă, leușteanul, poate fi un adevărat aliat al organismului care se luptă cu gripa. Potrivit doc.ro, leușteanul conține un agent calmant numit eucaliptol, care poate reduce iritația de la nivelul plămânilor și contribui la vindecarea unor afecțiuni respiratorii, cum ar fi pleurezia.  


Totodată, consumul de leuștean poate ameliora durerile de cap și scăderea tensiunii arteriale.

CITEȘTE ȘI:


Ceaiul care te ajută să slăbești și întărește sistemul imunitar. Previne cancerul și stimulează sistemul nervos

Alimentul care te ajută să pierzi din kilograme. Scade tensiunea arterială și previne diabetul


Planta care te scapă de răceală și gripă. Adjuvant pentru sănătatea rinichilor

Pe lângă beneficiile menționate anterior, leușteanul, planta care te scapă de răceală și gripă are acțiune diuretică și stimulează urinarea fără o pierdere mare de electroliți, astfel se reduce semnificativ riscul apariției pietrelor la rinichi.

Conform specialiștilor, leușteanul poate fi util pentru și tratarea insomniei și a depresiei.

Chiar dacă leușteanul are foarte multe beneficii pentru organism dacă este consumat în cantități mari, leușteanul poate da și efecte secundare precum iritații ale pielii și alergii.
 

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care tratează răceala și te ajută să slăbești. Are proprietăți anti-cancer și anti-îmbătrânire

Fructul supranumit „fructul zeilor”, cu multe beneficii pentru organism. Îmbunătățește vederea și scade tensiunea arterială

Ultimele Stiri
abonare newsletter