Timp Liber

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Alungă depresia și previne bolile de inimă

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului reprezintă un exilir pentru sănătate. Alungă depresia și previne bolile de inimă.

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Alungă depresia și previne bolile de inimă Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Alungă depresia și previne bolile de inimă

 

 


Alimentul care reduce riscul apariției cancerului este o sursă bogată de fosfor, mangan, magneziu, fier, cupru, vitamina K si zinc. Este vorba despre semințele de dovleac.

 


Conform csid.ro, dovleacul este unul dintre acele alimente care pot fi consumate sub diferite forme, iar seminţele de dovleac puse la uscat întotdeauna erau una dintre marile plăceri ale copilăriei care îşi meritau aşteptarea, iar seminţele de dovleac conţin grăsimi sănătoase, proteine şi o cantitate mică de calorii.

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Alungă depresia

Conform unui studiu realizat în Germania s-a constatat că consumul semințelor de dovleac reduce riscul apariției cancerului de sân al femeilor aflate în postmenopauză. Totodată, potrivit altui studiu s-a constatat că o dietă bogată în semințe de dovleac poate reduce riscul apariției cancerului la stomac, prostată, plămâni și colon.


Pe lângă beneficiile menționate mai sus, anumite substanțe active din compoziția semințelor de dovleac pot alunga depresia și oferindu-i organismului o stare de liniște. Triptofanul este o substanță cunoscută care ajută corpul să se relaxeze.

Datorită conținutului ridicat de magneziu, consumul semințelor de dovleac ajută la întărirea oaselor și  scade riscul apariției osteoporozei și artritei.


 

CITEȘTE ȘI:


Condimentul care te scapă de răceală și gripă. Are proprietăți anti-cancer și previne bolile de inimă

Alimentul care tratează răceala. Protejează plămânii, crește fluxul de aer și ajută sistemul imunitar

 

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Previne bolile de inimă

Semințele de dovleac, alimentul care reduce riscul apariției cancerului, ajută și la prevenirea bolilor de inimă. Acest aliment este o sursă bună de antioxidanți, magneziu, zinc și acizi grași. Toate acestea ajută la o bună funcționare a inimii.

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului având un conținut ridicat de magneziu și zinc poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale, ca parte a unei diete sănătoase. 

Momentan nu există studii care să explice care sunt efectele negative unei supradoze. Însă semințele de dovleac sunt bogate în grăsimi vegetale, iar acest lucru poate provoca simptome de greață sau vărsături.

 

CITEȘTE ȘI:

Alimentul la care trebuie să renunți pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

Cea mai bogată legumă în vitamina C. Previne ulcerul gastric și te ajută să pierzi din kilograme

Ultimele Stiri
abonare newsletter