Timp Liber

Cunoscuta instalație „ȘI MIE” revine la Cluj ca răspuns la mesajul „Mi-e Dor De Tine” din Chicago

Instalația creată de Lights On „ȘI MIE” revine începând de vineri, 26 noiembrie, pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca. Această instalație oferă un răspuns mesajului „Mi-e Dor De Tine”, afișat în Chigaco.

Instalația creată de Lights On „ȘI MIE” revine începând de vineri, 26 noiembrie, în Cluj-Napoca Instalația creată de Lights On „ȘI MIE” revine începând de vineri, 26 noiembrie, în Cluj-Napoca

 

Începând cu 26 noiembrie, instalația de lumină „ȘI MIE” va putea fi privită de pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca, ca răspuns la mesajul afișat în prezent în centrul metropolei Chicago „Mi-e Dor De Tine”.


„Ea ne invită să ne luăm un moment de respiro, unul în care să dăm frâu liber emoțiilor și să ne lăsăm purtați de magia luminii acolo unde fizic, nu reușim să ajungem”, au transmis organizatorii.

Instalația de lumină „Mi-e dor de tine”, care a luminat la Cluj și la Londra, s-a aprins la începutul lunii noiembrie în Chicago, la clădirea Britannica, unde va putea fi admirată timp de două luni. Potrivit organizatorilor, în data de 9 decembrie, alături de ele se va conecta și instalația „TE AȘTEPT” la București.


100 de licurici în Parcul Iulius Mall

De asemenea, începând tot cu 26 noiembrie, 100 de licurici interconectați vor ocupa aproximativ 240 de metri pătrați în Iulius Parc.

„Lumina conectează, spune povești și ne îndeamnă la introspecție. Noi o aducem mai aproape de clujeni și în acest an prin una dintre cele mai inedite instalații tematice, care ajunge pentru prima dată în țara noastră. Ne dorim să îi facem pe privitori să fie curioși, să își adreseze întrebări și să se întoarcă timp de câteva secunde în copilărie – atunci când aceste mici minuni ne-au permis să credem în magie”, au precizat organizatorii.


Masca și distanțarea, obligatorii în zona licuricilor

În ceea ce privește condițiile de acces în zona Firefly Field în Iulius Parc începând cu 26 noiembrie, reprezentanții Lights On anunță că purtarea măștii de protecție în mod corespunzător este obligatorie, precum și respectarea distanței sociale.

„Deși în iarna lui 2021 nu vă mai putem da întâlnire cu o ediție de festival propriu-zisă la Cluj-Napoca, ne bucurăm să putem prezenta acasă o instalație de lumină magică pe care am ținut mult să aducem în Lights On România. Firefly Field înseamnă un câmp plin de licurici, o imagine care va fermeca privirile celor mari și celor mici deopotrivă. Mulțumim Iulius Mall și Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București pentru colaborarea prin care creația studioului Toer din Olanda ajunge în România, în premieră”, a declarat președintele Asociației Daisler și fondatorul Lights On România, Andi Daiszler.


Despre Lights On

Lights On este un festival de instalații de lumină lansat de Asociația Daisler la Cluj-Napoca în anul 2018. Evenimentul a reușit rapid să-și atragă fani din toate rândurile pentru că promovează o nouă nișă a artelor vizuale în spații publice, activări urbane dintre cele mai inedite dar și colaborări fascinante intersectoriale.

Lights On face parte din rețeaua ILO (International Lights festival Organisation), fiind înfrățit cu evenimente majore de la nivel internațional precum festivalurile de lumină Canary Wharf Winter Lights sau Glow Eindhoven dar și Fete des Lumiere, cel mai mare festival de lumină al lumii. Festivalul este organizat și creat de Asociația Daisler din Cluj-Napoca, o organizație non-profit care are ca scop facilitarea proceselor de activare, reactivare și transformare urbană prin inițiative culturale creative inedite. Mai multe informații pe www.lightsonromania.com.

CITEȘTE ȘI:

„Mi-e dor de tine”. Instalația luminoasă provoacă emoții puternice românilor cu dor de casă din Chicago

„Invazie” de licurici în Iulius Parc. Lights On revine la Cluj cu o nouă instalație de lumini. Când va putea fi văzută?

abonare newsletter