Timp Liber

Piața de flori „altfel”, lăudată de Ambasada României în SUA: „Știați că în Cluj-Napoca este o stradă care primăvara se transformă în piață de flori?”

Piața de flori „altfel” de pe strada Potaissa din municipiul Cluj-Napoca a fost lăudată de Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Piața de flori „altfel”/ Foto: Strada Potaissa - Facebook Piața de flori „altfel”/ Foto: Strada Potaissa - Facebook

 

 


Primul street delivery din țară costumat într-o piață de flori atipică a fost lăudat de către reprezentanții Ambasadei României în Statele Unite ale Americii.

 


„Știați că în Cluj-Napoca există o stradă care se transformă primăvara în piață de flori? «Potaissa Street - Flower Market Differently» este primul street delivery din România îmbrăcată într-o piață de flori atipică”, au transmis reprezentanții Ambasadei României.

În anul 2024 strada Potaissa se va transforma în piața de flori „altfel” în perioada 21-24 iunie.


17.000 de oameni au vizitat strada Potaissa în 2023

În anul 2023 a avut loc al șaptelea capitol al evenimentului Strada PotaissaPiața de flori altfel. În cele cinci zile, peste 17.000 de oameni au vizitat strada și mii de plante și-au găsit o nouă casă, iar 10 instalații realizate din scaune i-au îndemnat pe clujeni să vorbească despre spațiul public.

Evenimentul realizat de către Asociația Daisler a ajuns un reper pentru amatorii de transformări urbane din România: „în spatele pieței de flori altfel se află o idee și mai puternică: aceea de a aduce schimbări pozitive în comunitate prin regenerări urbane”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.


Producătorii din regiune au colorat cu flori strada Potaissa

17 producători din regiune au colorat în ultimele zile frumoasa stradă din Cluj-Napoca. Cumpărătorii au putut achiziționa de la săculeți de lavandă și sirop cu iz de Provence, la plante aromatice sau flori de sezon. Nu au lipsit nici produsele inedite: menta cu aromă de ciocolată sau ananas, ori ghivecele realizate din pet-uri și capace reciclate.

„Printre flori colorate, pattern-uri înflorate și acorduri ritmate, oamenii au pășit într-o zonă care, din doar câteva mișcări, își poate recupera strălucirea. Un loc în care noi ne întoarcem pentru al 7-lea an la rând și pe care încă sperăm că într-o zi să îl vedem readus la viață definitiv. Ne bucurăm că putem fi un exemplu, că suntem cei care activează o comunitate aparte, că reușim să generăm sens într-un domeniu încă haotic”, a explicat Andi Daiszler, inițiatorul proiectului.


Strada Potaissa este unul dintre cele mai cunoscute proiecte de tipul street-delivery din țară. Deține titlul de cea mai bună inițiativă civică acordat de organizatorii Bienalei de Arhitectură Transilvania în 2021 și e considerată una dintre cele mai solide manifestații care a avut loc chiar și pe timp de pandemie. E fascinant cum o stradă de 100 de metri liniari capătă reputație la nivel continental.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

17.000 de oameni au vizitat strada Potaissa și mii de plante și-au găsit o nouă casă! „Clujenii vor mai mult verde și mai puțin gri”

Muzică, flori și voie bună, pe strada Potaissa! „Piața de flori altfel” revine pe 1 iunie în Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter