Timp Liber

Laptele de capră, un izvor de sănătate! De ce e bine să consumi lapte de capră și la ce ajută?

Deși laptele de vacă este cel mai popular tip de lapte consumat la nivel internațional, o alternativă mai sănătoasă este laptele de capră. Are calități superioare și ajută la o mulțime de afecțiuni.

Laptele de capră, un izvor de sănătate!  FOTO: Depositphotos.com Laptele de capră, un izvor de sănătate! FOTO: Depositphotos.com

 

 


Studiile au arătat că pe plan mondial 2% din totalul de lapte este produs de capre. Totodată, s-a constatat că cea mai mare parte a oamenilor care consumă lapte de capră au o incidență mai mică de alergii și probleme digestive, spre deosebire de cei care consumă lapte de vacă.

 


Beneficiile laptelui de capră : laptele de capră are foarte multe proprietăți care ajută la menținerea sănătății organismului și pe care nu foarte multă lume le cunoaște:

  • Este antiinflamator natural pentru intestin: Specialiștii susțin că laptele de capră are un efect antiinflamator, de aceea este recomandat pentru persoanele care au probleme inflamatorii intestinale. 
  • Este agent metabolic: Studiile recente au constatat o legătură între consumul de lapte de capră și cu o capacitate mare de matabolizare a fierului și cuprului, în special în rândul persoanelor care suferă de malabsorbție (tulburare a absorbției intestinale a nutrienților). 
  • Este cel mai apropiat de laptele matern: Laptele de capră este mai apropiat ca structură de laptele matern, spre deosebire de cel de vacă. Astfel, datorită acestor caracteristici similare, laptele de capră este mult mai ușor de asimilat de corpul uman. 
  • Are un conținut scăzut de grăsimi: Laptele de capră este recomandat pentru cei care vor să piardă în greutate sau pentru cei care vor să se mențină. Acesta are puține grăsimi, dar un conținut foarte mare de proteine și aminoacizi esențiali. 
  • Este bogat în acizi grași: În comparație cu laptele de vacă care are acizi grași în proporție de 17%, laptele de capră are o cantitate dublă de 34%. Astfel, persoanele care suferă de intoleranță la lactoză, pot introduce laptele de capră și alte produse derivate din acesta în dieta lor. 
  • Are un conținut ridicat de calciu: La fel ca laptele de vacă, și laptele de capră este o sursă bogată în calciu. 
  • Stimulează sistemul imunitar: Laptele de capră întărește sistemul imunitar prin conținutul ridicat de seleniu
  • Oferă protecție cardiovasculară: Fiind o sursă bogată în potasiu (un mineral esențial pentru echilibrarea tensiunii areteriale și pentru sănătatea inimii), laptele de capră poate preveni tensiunea arterială. 

O singură cană de lapte de capră conține până la 500 mg de potasiu, adică 14,5% din cantitatea zilnică recomandată de potasiu. 


Material realizat de Anamaria Vîrlan, studentă la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, anul II.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Alimentul cu multe beneficii medicale, care te scapă de excesul de grăsime. Îl găsești în orice magazin

Ultimele Stiri
abonare newsletter