Timp Liber

Alimentul cu multe beneficii medicale, care te scapă de excesul de grăsime. Îl găsești în orice magazin

Iaurtul grecesc este din ce în ce mai consumat în ultimul deceniu, dar a fost un aliment de bază în țări precum Turcia și Grecia încă din cele mai vechi timpuri.

Iaurtul grecesc și beneficiile sale / Foto: depositphotos.com Iaurtul grecesc și beneficiile sale / Foto: depositphotos.com

 

 


Acest iaurt are o textură mai groasă și un gust mai amar decât iaurtul obișnuit și oferă o varietate de nutrienți esențiali, inclusiv B12, calciu și vitamina A.

 


Iaurtul grecesc este, de asemenea, mai bogat în proteine și mai mic în carbohidrați decât iaurtul nestrecurat.

Nu numai că iaurtul grecesc este un aliment hrănitor și satisfăcător, dar studiile de cercetare arată că consumul regulat al acestuia poate aduce beneficii sănătății în mai multe moduri, de la creșterea sațietății până la întărirea oaselor.


Iaurt grecesc - beneficiile extraordinare pentru sănătate

Iaurtul grecesc are mult mai multe proteine în comparație cu iaurtul obișnuit, nestrecurat. De fapt, iaurtul grecesc oferă mai mult de două ori cantitatea de proteine găsită în iaurtul obișnuit.

Proteinele sunt esențiale pentru sănătate, deoarece aminoacizii, adesea denumiți „componentele de bază” ale proteinelor, sunt necesari pentru sinteza hormonilor și neurotransmițătorilor, pentru funcția imunitară și pentru multe alte procese vitale.


CITEȘTE ȘI:
IAURT TOXIC: Care sunt semnele care îți arată că iaurtul este TOXIC?

 

Dietele bogate în proteine au fost legate de o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv gestionarea greutății, densitatea osoasă și compoziția corporală îmbunătățite și o mai bună reglare a zahărului din sânge.


Deoarece iaurtul grecesc susține sațietatea, includerea acestuia în mod regulat în dieta dumneavoastră vă poate ajuta să pierdeți excesul de grăsime corporală sau să vă mențineți o greutate sănătoasă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Cele mai toxice iaurturi de pe piaţă. Câte E-uri conţin iaurturile pe care le dai copilului

Aur pentru sănătate - beneficiile consumului de miere de albine

abonare newsletter