Timp Liber

De văzut prin România: una dintre cele mai frumoase și sălbatice peșteri, redeschisă pentru turiști! E străbătută de un curs de apă

Destinații turistice din România. O peșteră superbă din Banat a fost recent redeschisă pentru turiști și așteaptă să fie vizitată.

Peştera Comarnic, una dintre cele mai frumoase și sălbatice peșteri din țară / Foto: Romsilva - Facebook Peştera Comarnic, una dintre cele mai frumoase și sălbatice peșteri din țară / Foto: Romsilva - Facebook

 

 


În urmă cu o zi, Romsilva a anunțat că s-a redeschis Peștera Comarnic, obiectiv turistic din Parcul Național Semenic - Cheile Carașului. Despre aceasta, specialiștii spune că este „cea mai frumoasă şi sălbatică peşteră din Banat şi, poate, chiar din România”.

Peştera Comarnic va putea fi vizitată în fiecare zi și este una dintre destinațiile turistice care, cu siguranță, merită văzute în România. 


Peştera Comarnic a fost redeschisă pentru public în august / Foto: Romsilva - Facebook

„Peștera Comarnic este rezervație speologică din 1947 și este situată în inima Munților Banatului, la jumătatea distanței dintre Reșița şi Anina, în apropierea confluenței pârâului Comarnic cu râul Caraş. Ea este a doua ca lungime din Banat (6201 metri), fiind întrecută ca întindere doar de Peștera Buhui (6547 metri).

Superba Peșteră Comarnic / Foto: Romsilva - Facebook

Peştera are două intrări principale, una în amonte (în direcţia sud-est), la o altitudine de 473 metri, pe unde pătrunde şi pârâul Ponicova, şi o a doua, în aval (la nord), situată pe versantul Navesu Mic, la altitudinea de 443 metri, din imediata apropiere a Cantonului Comarnic. Din cei peste 6.200 metri structuraţi pe trei niveluri, fosil, subfosil şi active, turiştii pot vizita doar nivelul superior, cel „uscat”, pe o lungime de 1750 m. Nivelul inferior este străbătut de cursul subteran al pârâului Ponicova”, spun reprezentanții Romsilva.


CITEȘTE ȘI: 
Barză neagră, surprinsă într-o pădure din Apuseni! Apariția sa este rară în România. VIDEO
Raritate în fauna României. O căprioară albă și-a făcut apariția în Parcul Natural Bucegi
 

Imagine surprinzătoare cu Peştera Comarnic / Foto: Romsilva - Facebook

De văzut prin România. Faună bogată în Parcul Național Semenic

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, situat în sud-vestul țării, are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

Parcul are o fauna bogată, aici regăsindu-se 672 de specii, din care 80 protejate de convenții internaționale, între care lupi și râși, jderi, pisici sălbatice, mistreți, cerbi și căprioare, precum și numeroase specii de păsări, amfibieni, pești și reptile.


Peştera Comarnic, o bijuterie a naturii / Foto: Romsilva - Facebook

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Palat creat de natură! Aproape de Cluj e o peșteră cu săli impunătoare, traversată de un râu subteran spectaculos. VIDEO

Peșteră din apropierea Clujului, printre cele mai vechi din România! Are peste 10 milioane de ani VIDEO

O peșteră din Munții Trascău, loc de basm cu lacuri și cascade, unde „soarele răsare de 2 ori”. Intrarea, printr-un portal de 40 m. VIDEO/FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter