Timp Liber

POZA ZILEI. Clujul anilor '40: tineri cu caiacul pe Lacul Chios din Parcul Central

Lacul Chios este unul dintre cele mai frumoase lacuri artificiale din Cluj-Napoca, situat în zona de nord-vest a orașului. Clujenii din anii '40 puteau merge cu caiacele pe lac.

Clujeni cu caiacele pe Lacul Chios, în 1940/ Foto: Istoria Fotografiei Clujene - Facebook Clujeni cu caiacele pe Lacul Chios, în 1940/ Foto: Istoria Fotografiei Clujene - Facebook

 

 


În anii 1940, Cluj-Napoca era deja un oraș vibrant, iar Lacul Chios reprezenta o destinație populară pentru activități recreative, inclusiv pentru sporturi nautice, precum caiacul. În acea perioadă, comunitatea clujeană se bucura de timpul petrecut pe apă, navigând pe Lacul Chios în caiace.

 


Odată cu îmbunătățirea vremii, lacul devine ideal pentru plimbările cu bărcile puse la dispoziția clujenilor și turiștilor dornici de câteva momente de relaxare.

Chiar dacă în prezent clujenii se pot relaxa pe Lacul Chios cu hidrobicicletele, în 1940 aceștia puteau vâsli cu caiacele.


Caiacul era o modalitate plăcută de a petrece timpul liber în aer liber, fiind o activitate care combina plăcerea de a naviga cu exercițiul fizic și relaxarea. Clujenii din acea perioadă se bucurau de aventurile pe apă și de socializarea cu alți iubitori de sporturi nautice.

În prezent Lacul Chios a rămas o oază de relaxare, continuând să atragă iubitorii de natură din Cluj-Napoca și din împrejurimi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Cum arăta Parcul Central, în 1940?

Clujul anilor '70: vânzătoarele de flori de altă dată, surprinse în fotografii alb-negru

Clujul de altădată: Primul festival de muzică din Cluj, organizat în secolul al XIX-lea

Ultimele Stiri
abonare newsletter