Timp Liber

Clujul anilor '70: vânzătoarele de flori de altă dată, surprinse în fotografii alb-negru

Vânzătoarele de flori din Cluj-Napoca, surprinse în fotografii alb-negru în anii '70, pe străzile municipiului.

Vânzătoarele de flori de altă dată, surprinse în fotografii vechi / Foto: Facebook, grupul Amintiri din Vechiul Cluj - András Vajda (arhivă Minerva) Vânzătoarele de flori de altă dată, surprinse în fotografii vechi / Foto: Facebook, grupul Amintiri din Vechiul Cluj - András Vajda (arhivă Minerva)

 

 


Un clujean a publicat câteva fotografii inedite, alb-negru, în care au fost surprinse femei din Cluj care vindeau flori pe stradă, în anii '70.

Vânzătoarele de flori de altă dată, pe străzile Clujului / Foto: Facebook, grupul Amintiri din Vechiul Cluj - András Vajda (arhivă Minerva)

Acestea au fost postate în grupul „Amintiri din Vechiul Cluj”, unde au primit peste 100 de reacții de la clujeni în două ore.


Vânzătoare de flori, în anii 70 /  Foto: Facebook, grupul Amintiri din Vechiul Cluj - András Vajda (arhivă Minerva)

Cluj-Napoca are o adevărată bogăție istorică în spate, lucru pentru care intră în atenția turiștilor în fiecare an. Fiind un oraș universitar, Clujul a evoluat foarte mult în ultimii ani, majoritatea străzilor fiind renovate, doar că o bună parte din oraș și-a păstrat aspectul medieval.

Din acest motiv, de fiecare dată când apar fotografii vechi pe rețelele de socializare, clujenii devin nostalgici și compară „Clujul modern” cu cel de altă dată. Vezi mai multe fotografii cu vechiul Cluj AICI.

CITEȘTE ȘI:

Mărțișorul, afacerea de peste 30 de ani a unei clujence „Vremurile acum sunt grele, dar fără artă nu aș putea trăi”. GALERIE FOTO

„Clujul ca-n filme”. Secvențe din serialul „Pistruiatul”, filmate în Cluj-Napoca. GALERIE FOTO

Clujul de altădată. Cum sărbătoreau clujenii 1 Mai muncitoresc în pădurile din județ. GALERIE FOTO

GALERIE FOTO: Clujul de altă dată. Orașul era plin de căruțe și cai care galopau

abonare newsletter