Timp Liber

Lacuri în apropiere de Cluj-Napoca. Unde poți ieși la pescuit sau la picnic și plajă?

Dacă ești în căutarea unei destinații pentru o escapadă relaxantă la lac, în apropiere de Cluj-Napoca se află mai multe lacuri care merită vizitate.

Lacul Gilău, un lac deosebit din apropierea Clujului. FOTO: Clujtourism.ro Lacul Gilău, un lac deosebit din apropierea Clujului. FOTO: Clujtourism.ro

 

 


Fie că ești pasionat de pescuit, vrei să te bucuri de o zi de plajă sau să faci un picnic în aer liber, aceste lacuri îți vor satisface dorințele.

 


Lacul Știucilor

Unul dintre cele mai impresionante lacuri din zonă este Lacul Știucilor. Situat la doar 10 kilometri de Gherla, acesta este considerat cel mai frumos lac de șes din județul Cluj.

Lacul Știucilor, cel mai frumos lac de șes din județul Cluj. Foto: pescuitinfo.ro

Cu o adâncime de șapte metri, Lacul Știucilor este singurul lac din Transilvania pe care se formează plaur - insule plutitoare de stuf, asemănătoare celor din Delta Dunării. Pe lângă posibilitatea de a pescui în apele acestui lac, poți admira și o varietate impresionantă de păsări, care fac din acest loc un important loc de popas pe timpul migrației. Lacul Ştiucilor este, de asemenea, o rezervație naturală de interes național, pentru o suprafață de 140 de hectare de luciu de apă și stuf.


Lacul Gilău

Un alt lac deosebit din apropierea Clujului este Lacul Gilău, un lac de acumulare situat în amonte de confluența Someșului Cald cu Someșul Rece. 

Lacul Gilău, un alt lac deosebit din apropierea Clujului. FOTO: Clujtourism.ro

Format în urma construirii barajului hidrocentralei în anul 1972, acest lac oferă o suprafață de aproximativ 70 de hectare. Pe malurile lacului se află o bază complexă de agrement, fiind unul dintre cele mai solicitate obiective pentru pescuitul sportiv în zonă. De asemenea, în aval de baraj funcționează o păstrăvărie, care are rolul de a produce păstrăv pentru consum și puiet de păstrăv pentru popularea apelor de munte.


Lacul Suatu

Dacă dorești să te relaxezi la un lac pitoresc, Lacul Suatu este o alegere excelentă. Aflat la o distanță de 35 de kilometri de Cluj-Napoca, acest lac se întinde pe o suprafață totală de 69,53 de hectare. 

Dacă dorești să te relaxezi la un lac pitoresc, Lacul Suatu este o alegere excelentă. FOTO: locuripescuit.ro

Pe lângă pescuit, lacul oferă și posibilitatea de camping. Cu excepția zonei barajului, suprafața lacului este acoperită de plante acvatice, oferind o priveliște încântătoare și o barieră naturală pentru a crea un mediu propice pentru pești și broaște. Lacul Suatu reprezintă un loc perfect pentru a petrece timpul în natură și a te bucura de liniștea și frumusețea sa.


Lacul Chinteni

Ultimul lac pe lista noastră este Lacul Chinteni, un mediu natural în zona comunei Chinteni, la puțin peste jumătate de oră de mers cu autobuzul de Cluj-Napoca. 

Lacul Chinteni, un mediu natural în zona comunei Chinteni. FOTO: Facebook/ Nagy Patricia

Acest lac cu o suprafață de 15 hectare este administrat de Agenția Județeană pentru Vânătoare și Pescuit Sportiv Cluj. Aici, pescuitul este permis, iar speciile de pește întâlnite includ crapul, somnul, șalăul și carasul. Suprafețele întinse de păpuriș de pe malurile lacului oferă un ascunziș excelent pentru păsări și alte viețuitoare.

Indiferent de lacul ales, aceste destinații din apropierea Cluj-Napoca sunt locuri minunate pentru a scăpa de agitația urbană și a te bucura de frumusețea naturii. Fie că alegi să pescuiești, să te relaxezi pe plajă sau să faci un picnic în aer liber, lacurile din această zonă îți vor oferi experiențe memorabile și clipe de liniște și relaxare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Transfăgărășanul din Bistrița”, locul cu cel mai curat aer din țară - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter