Timp Liber

Cea mai amuzantă cursă caritabilă. De 1 Iunie, 5.000 de rățuște se întrec pe Canalul Morii

Clujenii cu suflet mare pot ajuta la construirea unui lift pentru pacienții de la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Tot ce trebuie să facă e să-și cumpere o rățușcă pentru suma de 10 lei.

Cursă cu rățuște. Foto Facebook Rotaract Cluj-Napoca Cursă cu rățuște. Foto Facebook Rotaract Cluj-Napoca

 

Un club de caritate organizează cea mai amuzantă întrecere acvatică din Cluj-Napoca în scopul strângerii de fonduri necesare pentru construirea unui lift ignifugat destinat pacienților internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență, Clinica de Neurologie, secția Neurologie II. 


Astfel, pe 1 Iunie, de Ziua Internațională a Copilului, se va desfășura pe Canalul Morii, situat între intersecția străzilor Cardinal Iuliu Hossu și George Coșbuc, respectiv intersecția străzilor Cardinal Iuliu Hossu și Mihai Eminescu, marea cursă a celor 5000 de rățuște de plastic.

Cele 5500 de rățuște din cauciuc vor fi strânse de către voluntarii Rotaract la finalul cursei, fără a dăuna ecosistemului din preajma Canalului Morii, dar și a întregului oraș. 


Potrivit organizatorilor, o rățuscă costă 10 lei, iar toate donațiile vor fi redirecționate către Spitalul Județean de Urgență Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 300 de medici și studenți UMF, la un cros caritabil în Parcul Central! Banii strânși ajung la copiii de la Oncologie. VIDEO

„Uniți prin Muzică”, un proiect caritabil al Rotary Club Cluj-Napoca Hoia pentru sprijinirea copiilor răniți din Ucraina

Arhiepiscopia Clujului a cheltuit, anul trecut, 5 milioane de euro pe acțiuni caritabile. Zeci de biserici se aflau în construcție în 2022

abonare newsletter