Timp Liber

Ceaiul care reduce senzația de greață. Tratează insomniile și menține pielea sănătoasă

Ceaiul care reduce senzația de greață. Acest ceai este recomandat de specialiști datorită beneficiilor pe care le aduce organismului.

Ceaiul care reduce senzația de greață. Tratează insomniile și menține pielea sănătoasă/ Foto: pixabay.com Ceaiul care reduce senzația de greață. Tratează insomniile și menține pielea sănătoasă/ Foto: pixabay.com

 

 


Ceaiul care reduce senzația de greață. Acest ceai este recomandat de medici datorită beneficiilor sale pentru organism.

 


De exemplu, acesta tratează insomniile și menține pielea sănătoasă. Este vorba despre ceaiul de mușețel. 

Ceaiul care reduce senzația de greață. Tratează insomniile

Ceaiul de mușețel, ceaiul care reduce senzația de greață.  Ceaiul de mușețel oferă proprietăți carminative, care ajută la reducerea senzațiilor de gaze si balonare care pot provoca dureri de stomac. Potrivit fares.ro, ceaiul de mușețel se află pe lista ceaiurilor care te ajută să scapi de senzația de greață.


Totodată, ceaiul de mușețel combate insomnia, stresul și oboseala cronică. Medicii recomandă o cană de ceai de mușețel persoanelor care suferă de insomnii.

De asemenea, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, ceaiul care tratează rapid răceala și gripa contribuie la reducerea tensiunii arteriale și la menținerea colesterolului în limite normale.


CITEȘTE ȘI:
Planta care „topește” grăsimea de pe abdomen. Previne cancerul și menține pielea tânără
Substanța toxică din alimente pe care trebuie să o eviți! Provoacă boli de inimă și îmbătrânire prematură

Ceaiul care reduce senzația de greață. Menține pielea sănătoasă

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ceaiul de mușețel previne îmbătrânirea prematură a pielii. Potrivit unui studiu realizat în Germania, o cană de ceai de mușețel pe zi previne îmbătrânirea prematură și instalarea afecțiunilor care vin cu înaintarea în vârstă.

Conform doc.ro, ceaiul de mușețel este cunoscut ca fiind o soluție pentru durerile menstruale, deoarece substanțele active din plantă relaxează mușchii uterului și calmează crampele.


Experții spun că ceaiul de mușețel poate fi consumat în siguranță, însă consumat în exces, acesta poate avea o serie de efecte secundare. Este recomandat să nu bea acest ceai persoanele care iau anticoagulante, deoarece mușețelul conține substanțe (cumarinele) care au efect anticoagulant, arată un studiu publicat în anul 2012. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să discutați cu medicul, înainte de a începe o cură cu ceai de mușețel, pentru a evalua eventualele interacțiuni cu alte medicamente.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care previne infarctul! Poate înlocui calmantele și elimină pietrele la rinichi. Cum se prepară

Planta care te vindecă de răceală și gripă. Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Ultimele Stiri
abonare newsletter