Timp Liber

Cele mai căutate destinaţii de vacanţă în anul 2022 de către români. Care este destinaţia cu cea mai mare creştere în căutările de cazare

Destinaţiile preferate ale românilor pentru zboruri în 2022 au fost Italia, Spania şi Marea Britanie, iar ca oraşe cele mai căutate pentru zboruri au fost Londra, Paris şi Roma.

Destinaţiile preferate ale românilor pentru zboruri în 2022 au fost Italia, Spania şi Marea Britanie, iar ca oraşe cele mai căutate pentru zboruri au fost Londra, Paris şi Roma/ Foto: pixabay.com Destinaţiile preferate ale românilor pentru zboruri în 2022 au fost Italia, Spania şi Marea Britanie, iar ca oraşe cele mai căutate pentru zboruri au fost Londra, Paris şi Roma/ Foto: pixabay.com

 

 


Destinaţiile preferate ale românilor pentru zboruri în 2022 au fost Italia, Spania şi Marea Britanie, iar ca oraşe cele mai căutate pentru zboruri au fost Londra, Paris şi Roma, conform căutărilor pe Google relevate de Destination Insights.

 


Potrivit sursei citate, dincolo de ţările cu o numeroasă diaspora românească, se remarcă prezenţa printre cele mai căutate destinaţii pentru zboruri Emiratele Arabe Unite (Dubai) şi Ţările de Jos (Amsterdam). Google a realizat o analiză a trendurilor de călătorie în şi din România în 2022, plecând de la datele oferite de instrumentul Destinations Insights, care oferă informaţii despre destinaţiile pe care oamenii dintr-o ţară le caută pe Google, în interiorul sau în afara ei, precum şi date despre zonele unde sunt persoane interesate să călătorească în ţara selectată.

Turcia, în topul preferințelor românilor

Datele pe 2022 arată că cererea de a călători în România vine din ţările cu mari comunităţi de români, în timp ce Turcia este destinaţia de vacanţă cu cea mai mare creştere în căutările românilor anul trecut.
Destinaţiile preferate de vacanţă ale românilor în 2022, potrivit căutărilor de cazare pe Google, au fost Bulgaria, Turcia şi Grecia, iar ca oraşe Varna, Sunny Beach şi Hurghada.


Destinaţia cu cea mai mare creştere în căutările de cazare pe Google în 2022 din România a fost Turcia, care are şi cele mai multe localităţi în top - nu mai puţin de cinci. Ţările cu cea mai mare diaspora românească generează cel mai mare interes în căutările după zboruri către România, arată datele Google. Oraşele din România cu cea mai mare creştere a interesului în căutări pe Google pentru cazări au fost, în 2022, Bucureşti, Craiova şi Geoagiu-Băi.

CITEȘTE ȘI:

PREMIERĂ. România, în top 10 cele mai ospitaliere destinații din lume din 2023. Care e județul din Transilvania inclus pe listă?

Unde poți să zbori de pe Aeroportul Cluj în 2023? Lista celor 56 de destinații și zilele în care sunt operate

Ultimele Stiri
abonare newsletter